GRADSKA KUĆA: Novopostavljeni ambasador SAD razgovarao s Vučevićem

GRADSKA KUĆA: Novopostavljeni ambasador SAD razgovarao s Vučevićem

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević primio je danas i novopostavljenog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji NJ. E. Entonija F. Godfrija. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i čestitao na izboru.

Na sastanku u Gradskoj kući gradonačelnik i ambasador razgovarali su o mogućnostima pospešivanja saradnje u svim vitalnim oblastima, ocenivši da su dosadašnja iskustva bila plodotvorna i pozitivna na obostrano zadovoljstvo.

Vučević je istakao da Grad punom snagom radi na razvijanju poslovnih i industrijskih zona, te da očekuje veliko interesovanje investitora, konsatujući da američke kompanije trenutno dobro posluju u Novom Sadu.

Novi američki ambasador rekao je da izuzetno ceni prijateljstvo i veze između dve države, te da će ambasada i dalje pružati podršku Srbiji u procesu evropskih integracija. Sagovornici su se složili da su mir i stabilnost ključni za razvoj čitavog regiona, i da zajednički projekti na nivou lokalnih samouprava mogu mnogo da doprinesu opštem prosperitetu.Vučević je naglasio da će Novi Sad maksimalno iskoristiti šansu za razvoj koju je dobio osvajanjem titula Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021. godine, kao i da su efekti aktivnosti na tom polju već vidljivi. Na sastanku je takođe rečeno da ''Američki kutak'' u Novom Sadu ima važnu ulogu u kulturnoj razmeni i promovisanju pravih društvenih vrednosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan