GRADSKA KUĆA: Šef Misije OEBS u Srbiji razgovarao s gradonačelnikom

GRADSKA KUĆA: Šef Misije OEBS u Srbiji razgovarao s gradonačelnikom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući šefa Misije OEBS u Srbiji Andreu Oricija sa saradnicima.

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu i što je prethodno posetio Pokrajinsku vladu. On je u oktobru prošle godine došao na čelo Misije, a dolazak u Novi Sad deo je ideje upoznavanja političkih, ekonomskih, socijalnih i drugih prilika u pokrajini.

Miloš Vučević je izrazio srdačnu dobrodošlicu i rekao da se raduje daljoj saradnji, a da će razmenom iskustva, znanja i zajedničkim predlozima biti definisan njen dalji tok i pravci kojima će se kretati. On je novom šefu Misije OEBS u Srbiji poželeo mnogo uspeha u daljem radu i istakao da je Grad Novi Sad uvek spreman na dijalog, odnosno na razgovor o svim pitanjima koja su od zajedničkog interesa.

Sagovornici su naglasili značaj nekoliko aktuelnih tema koje spadaju u delokrug rada OEBS u Srbiji, a koje se istovremeno odnose na nadležnosti Grada. Oni su razgovarali o načinima za pružanje podrške reformama i modernizaciji zemlje, kao i o mogućnostima za dalji razvoj odnosa kroz fleksibilnu i partnersku saradnju na nivou gradova, što i predstavlja primarnu misiju te organizacije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan