Gradska Poreska uprava uvela eUverenja

Gradska Poreska uprava uvela eUverenja

Gradska poreska uprava obaveštava fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 1. juna, po prvi put, pušten u rad programski paket "eUverenja" na portalu Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije – LPA.

Zajedničkim snagama Gradske poreske uprave Grada Novog Sada kao inicijatora ove automatizacije i unapređenja, Sekretarijata za javne prihode Beograd, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Instituta ''Mihajlo Pupin'' pušten je u rad programski paket čijim uvođenjem je omogućeno elektronsko podnošenja zahteva za izdavanje uverenja i elektronskog izdavanja istih što bi trebalo da dovede do povećanja funkcionalnosti postojećeg sistemskog rešenja za izradu uverenja i da obezbedi objedinjavanje procesa prijema zahteva sa samom izradom i izdavanjem poreskih uverenja, stoji u saopštenju.

Puštanje u rad navedene aplikacije dovešće do povećanje efikasnosti u poslovanju Gradske poreske uprave Grada Novog Sada, smanjenja administriranja i angažovanja zaposlenih na poslovima izrade i izdavanja poreskih uverenja, kao i olakšavanja obveznicima da brže i jednostavnije dobiju poresko uverenje bez odlaska u prostorije Gradske poreske uprave.

Navedena usluga dostupna je na OVOJ ADRESI.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan