GRADSKA SKUPŠTINA: Razmatrano trajanje zelenog svetla na pojedinim semaforima u NS

GRADSKA SKUPŠTINA: Razmatrano trajanje zelenog svetla na pojedinim semaforima u NS

Pred članovima skupštinskog Saveta za osobe sa posebnim potrebama na današnjoj sednici našlo se Razmatranje odgovora Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Grada Novg Sada povodom dopisa Saveta u vezi sa regulisanjem saobraćaja semaforima na teritoriji Grada Novog Sada.

Na zahtev ovog Saveta, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je dala odgovor u kojem se kaže da semafor na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina nema mogućnost produženja trajanja zelenog svetla.

Što se tiče semafora na raskrsnici Bulevara Oslobođenja, Jevrejske i Futoške, on ima četiri različita programa tokom dana – zeleno za pešake traje oko 20 sekundi, osim tokom noći, to jest posle 21 pa do 5 sati ujutru, a planirano je da se u narednom periodu izmeni noćni program kao i da semafor bude aktiviran nakon 23 časa.

Na raskrsnici Futoškog puta, Hajduk Veljkove i Cara Dušana u narednom periodu se planira izmena rada semafora i ima mogućnost produženja od 4 do 6 sekundi.

Na semaforu Narodnog fronta-Šekspirova povećano je zeleno vreme za pešake na 15 sekundi, a za pešački prelaz u centru Rumenke, gde je dužina trajanja zelenog svetla 8 sekundi i zaštitno vreme 10 sekundi. 

Savet se složio da za jednu od narednih sednica pozovu predtavnika Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište koji bi dodatno dali objašnjenja za regulisanje saobraćaja semaforima na problematičnim pešačkim prelazima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradsko groblje isključenje vode maturanti bebe JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije isključenja struje Isključenje struje novorođenčad bez vode Spens novosađani vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina plato spensa sahrane Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija horoskop vremenska prognoza RHMZ raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod bez struje novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana