GRADSKA SKUPŠTINA: Razmatrano trajanje zelenog svetla na pojedinim semaforima u NS

GRADSKA SKUPŠTINA: Razmatrano trajanje zelenog svetla na pojedinim semaforima u NS

Pred članovima skupštinskog Saveta za osobe sa posebnim potrebama na današnjoj sednici našlo se Razmatranje odgovora Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Grada Novg Sada povodom dopisa Saveta u vezi sa regulisanjem saobraćaja semaforima na teritoriji Grada Novog Sada.

Na zahtev ovog Saveta, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je dala odgovor u kojem se kaže da semafor na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina nema mogućnost produženja trajanja zelenog svetla.

Što se tiče semafora na raskrsnici Bulevara Oslobođenja, Jevrejske i Futoške, on ima četiri različita programa tokom dana – zeleno za pešake traje oko 20 sekundi, osim tokom noći, to jest posle 21 pa do 5 sati ujutru, a planirano je da se u narednom periodu izmeni noćni program kao i da semafor bude aktiviran nakon 23 časa.

Na raskrsnici Futoškog puta, Hajduk Veljkove i Cara Dušana u narednom periodu se planira izmena rada semafora i ima mogućnost produženja od 4 do 6 sekundi.

Na semaforu Narodnog fronta-Šekspirova povećano je zeleno vreme za pešake na 15 sekundi, a za pešački prelaz u centru Rumenke, gde je dužina trajanja zelenog svetla 8 sekundi i zaštitno vreme 10 sekundi. 

Savet se složio da za jednu od narednih sednica pozovu predtavnika Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište koji bi dodatno dali objašnjenja za regulisanje saobraćaja semaforima na problematičnim pešačkim prelazima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan