GRADSKI BUDŽET: U planu izgradnja ambulante na Vidovdanskom naselju

GRADSKI BUDŽET: U planu izgradnja ambulante na Vidovdanskom naselju

U Budžetu za 2021. godinu planirana su kapitalna ulaganja u izgradnju novih i potpunu sanaciju postojećih objekata Doma zdravlja "Novi Sad".

Kako javljaju iz Gradske kuće, tokom prvog kvartala naredne godine biće završena izgradnja novog objekta Doma zdravlja na Adicama, u kojem će biti pružane zdravstvene usluge za preko 17.000 naših sugrađana. Završetak radova na kompletnoj rekonstrukciji Doma zdravlja na Limanu očekuje se tokom maja 2021. godine. Tako će objekat star skoro 50 godina, površine oko devet hiljada kvadratnih metara, postati jedan od najmodernijih i najopremljenijih u Srbiji, kaže se u saopštenju. 

Grad Novi Sad planira da u toku naredne godine investira i u izgradnju ambulante Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju. Ukupna vrednost investicije koja obuhvata izradu projekata i izvođenje radova iznosi preko 225 miliona dinara. Takođe, u budžetu su obezbeđena i sredstva za izradu projektne dokumentacije za potpunu rekonstrukciju objekta Doma zdravlja na Bulevaru Mihajla Pupina. Kada je u pitanju zajednički projekat koji su finansirali Grad Novi Sad i Republika Srbija – otvaranje "Edukativno-reproduktivnog centra", završeni su radovi na rekonstrukciji objekta u Almaškoj ulici, i on je predat na korišćenje Domu zdravlja "Novi Sad", navodi pres služba Grada. 

– Grad Novi Sad je prethodnih osam godina ulagao velika sredstva u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih ustanova, a zahvaljujući stabilnim javnim finansijama i još jednom budžetu sa izrazito razvojnom komponentom, i sledeće godine nastavljamo snažan investicioni ciklus u oblasti zdravstva, kao jednoj od prioritetnih. Realizacijom projekata koje planiramo budžetom za 2021. godinu potvrđujemo da je ulaganje u oblast zdravstva i povećanje dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga našim sugrađanima jedan od prioriteta rada gradske vlasti – izjavila je članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan