GRADSKI BUDŽET: Za održavanje saobraćajnica izdvojeno skoro milijardu dinara

GRADSKI BUDŽET: Za održavanje saobraćajnica izdvojeno skoro milijardu dinara

Nedavnim rebalansom gradskog budžeta, za održavanje saobraćajnica u Novom Sadu dodato je još 400 miliona dinara te, zajedno s prvobitno predviđenom sumom od 586.738,901 dinar, Grad ove godine namerava da u krpljenje ulica, održavanje pešačkih i biciklističkih staza i slično uloži gotovo milijardu dinara.

Kako piše "Dnevnik", grad ove godine namerava da u krpljenje ulica, održavanje pešačkih i biciklističkih staza i slično uloži gotovo milijardu dinara. Primera radi, lane je isti program "težio" oko 972 miliona, dok su iz njega finansirani radovi vredni 894 miliona dinara, odnosno oko 92 odsto.

Prošle godine je, od predviđenih 208 miliona, utrošeno tri četvrtine novca za održavanje puteva tokom blage zime. Za ovu godinu, na početnih 180 miliona dinara, rebalansom je dodato još 50 miliona za te namene. Održavanje saobraćajnica prošle godine bilo je finansirano s 575,7 miliona, koji su realizovani do u poslednji dinar. Ove godine, za to je namenjeno prvo 209 miliona dinara, a zatim dodatnih 288 miliona, te je za popravku puteva u gradu ove godine namenjeno gotovo pola milijarde dinara.

Izmenom Programa održavanja objekata putne privrede za održavanje autobuskih stajališta, izdvojeno je još dva miliona, te je za to sad namenjeno ukupno sedam miliona dinara, za razliku od prošle godine, kad je u tu svrhu izdvojeno i utrošeno četiri miliona. Održavanje signalizacije ukupno je povećano 30 miliona dinara, te je sad na raspolaganju 102 miliona, šest miliona više nego 2015. godine.

Iznos za trotoare i rekreativne površine gotovo je dupliran, i s 20 miliona iz rebalansa, sad je na nivou od 45 miliona dinara, koliko je bilo izdvojeno i lane. Za bicklističke staze iz rebalansa se slilo dodatnih pet miliona dinara i time je dupliran iznos predviđen za ovu godinu. U prethodnoj godini za popravke bicklističkih staza izdvojeno je i utrošeno pet miliona dinara.

Ostatak vesti pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan