GRADSKI ODBOR DSS: Mobilni toaleti i otvoreni kontejneri ruže Kej žrtava racije

GRADSKI ODBOR DSS: Mobilni toaleti i otvoreni kontejneri ruže Kej žrtava racije

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije apelovao je na gradsku vlast da je neophodno i hitno da se izgrade javni toaleti i postave kontejneri za smeće koji ujedno neće ružiti grad. 

Kako se navodi u saopštenju,  problem je kulminirao postavljanjem mobilnih toaleta i običnih, otvorenih kontejnera za smeće na Keju žrtava racije.

- Ovo je najlepša vizura i najprepoznatija slika Novog Sada sa Petrovaradinskom tvrđavom, te je takvo skrnavljenje apsolutno neprihvatljivo – poručuju iz GO DSS, te predlažu da se primarno reši problem javnog toaleta i smeća na Keju žrtava racije, kao i na Trgu Republike.

- Neophodno je da se ukloni ružna slika prljavih i smrdljivih ulaza i prolaza koji služe umesto javnih toaleta, kao i trgova i keja zatrpanih smećem. Broj inostranih i domaćih turista koji posećuju Novi Sad je u stalnom porastu i nepotrebno i nedopustivo je da turisti nose kući ovakvu sliku Novog Sada, a još gore da okolni stanovnici žive sa njom – kaže se u saopštenju.

Gradski odbor DSS podseća i da Novom Sadu nedostaju elementarni sadržaji koji bi unapredili korišćenje prostora, pa tako i javni toaleti otvoreni i pristupačni za sve grupe korisnika.

- Uprkos činjenici da je na inicijativu Grada pre nekoliko godina izrađena Studija lokacija za postavljanje javnih toaleta, Novi Sad i dalje ima samo jedan javni toalet i to u podzemnoj etaži u ulici Kralja Aleksandra, koji je zbog svog položaja ispod nivoa ulice i sadržaja duž nje veoma slabo vidljiv i stoga slabo korišćen – poručuju iz GO DSS, usput podsećajući gradsku vlast i preduzeća da postoje upravo zbog rešavanja ovakvih problema.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija betanija isključenja struje sremska kamenica horoskop sahrane novi sad novosadsko porodilište servisne informacije novi sad bebe isključenje vode magla bez vode Elektrodistribucija Novi Sad matičar novi sad jkp lisje dnevni horoskop raspored sahrana i ispraćaja zagađenje vazduha Isključenje struje raspored sahrana novi sad kural astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina isključenja zagađenje horoskopski znaci novorođenčad jkp novosadska toplana zodijak