Gradski poreznici podsećaju građane da uplate porez koji nisu obračunali

Gradski poreznici podsećaju građane da uplate porez koji nisu obračunali

Kao što je to bila praksa i prethodnih godina, građani još nisu dobili poreska rešenja te se od njih očekuje da drugu akontaciju uplate u iznosu zadnje rate po rešenju o porezu na imovinu za 2014. godinu.

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada, obaveštava obveznike - fizička lica, preduzetnike i pravna lica, da 15. maja dospeva druga akontacija za uplatu godišnjeg poreza na imovinu za 2015. godinu. Kako navode, redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata.  Kao što je to bila praksa i prethodnih godina, građani još nisu dobili poreska rešenja te se od njih očekuje da drugu akontaciju uplate u iznosu zadnje rate po rešenju o porezu na imovinu za 2014. godinu.

- Plaćanjem svojih obaveza građani omogućavaju da Grad Novi Sad kao jedinica lokalne samouprave koristi sredstva od naplate poreza na imovinu za održavanje i građenje ulica, puteva, vodovodne i kanalizacione mreže, vrtića i drugih objekata, što podrazumeva kvalitetnije uslove života i rada na području Grada Novog Sada, objašnjavaju gradski poreznici, koji, da podsetimo još jednom, i dalje nisu u stanju da građanima pošalju rešenja na početku godine.

Kako navode, za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti Gradskoj poreskoj upravi Novi Sad, Trg Slobode 1, šalteri 6, 7, 8 i 13, koja prima stranke radnim danom od 8 do 14 časova.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan