Gradski prevoz: Zbog čega dobijamo dve "zbirne" karte umesto jedne (FOTO)

Gradski prevoz: Zbog čega dobijamo dve "zbirne" karte umesto jedne (FOTO)

Tokom proteklih dana, Novosađani su u gradskom prevozu od vozača umesto jedne karte od 55 dinara dobijali dve karte u kombinaciji od 20+35 dinara ili 50+5 dinara.

Kako objašnjavaju u gradskom prevozniku, problem je nastao jer iz Zavoda za izradu novčanica zbog praznika i procedura tendera kasni isporuka karata. Navode da će do kraja nedelje na svim linijama biti redovno deljene karte, jer bi trebalo da stigne isporuka iz Beograda.

Što se tiče kombinacija od 20+35 ili 50+5 dinara deljenih putnicima, navode da je sve regularno jer su i te karte važeće, mada su neke sa datumima od pre desetak godina, jer su tada još odštampane. Kako su nam preneli, u prigradskom saobraćaju su ove i druge kombinacije redovno u upotrebi, a sada su se videle više u gradskim autobusima zbog manjka karata od 55 dinara.

MANJAK ISPRAVNIH MAŠINICA: GSP ni posle 10 godina nije uspeo da uvede novi elektronski sistem prodaje karata zbog više oborenih tendera, pa i odustajanja u nekim godinama od raspisivanja nabavke zbog manjka para. Kako novi sistem nije zaživeo, gradski prevoznik koristi skoro 50 godina stare mašinice za izdavanje karata, što se vidi po tome da na njima piše "OOUR za prevoz" (oznaka preduzeća iz vremena SFRJ), a pri tome je i na ijekavici i latinici. Kako ispravnih mašinica nema dovoljno već dugo, GSP godinama unazad u ZIN štampa karte.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragan

  pre 3038 dana i 12 sati

  "navode da je sve regularno jer su i te karte važeće". I na svakoj ispavnoj karti je PDV obračunat po stopi od 8%!?

  Oceni komentar:
  0
  0