GRADSKI ŠTAB: Hitna isporuka paketa namirnica za socijalno ugrožene građane

GRADSKI ŠTAB: Hitna isporuka paketa namirnica za socijalno ugrožene građane

Gradski štab za vanredne situacije na sednici održanoj 22. marta doneo je nove naredbe u cilju reagovanja na novonastalu situaciju izazvanu uvođenjem vanrednog stanja, a u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

Izdata je naredba Direkciji za robne rezerve da u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji Grada Novog Sada čiji iznos mesečne penzije ne prelazi preko 30.000 dinara. Takođe izdata im je naredba da obezbede hitnu isporuku paketa sa osnovnim životnim namirnicama građanima u stanju socijalne ugroženosti, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Gradski štab izdao je naredbu JKP “Tržnica” da zatvori sve pijace na teritoriji grada, kao i objekte unutar pijačnog prostora. Svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave obavljanje svoje delatnosti u skladu sa posebnom odlukom Vlade Republike Srbije.

JKP “Parking servisu” naređeno je da obustavi naplatu parkinga na teritoriji Novog Sada od 23. do 27. marta 2020. godine. Štab je zabranio i korišćenje parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom kao i tartan staza na keju u Novom Sadu. Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima naređeno je da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju lica starija od 65 godina i druga lica kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava, te da za iste organizuju dostavu.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragiša Miškulin

  pre 248 dana i 18 sati

  Upravnik sam Stanbene zajednice Mihaila Lalića 17 Novi Sad / Adice / nadam se da će te nam dostaviti instrukcije za pravljenje spiskova sa potrebnim podacima za lica starija od 65 godina i druga lica kojima je potrebna pomoć.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Maric Mirjana

  pre 247 dana i 23 sata

  Postovani zivim sa majkom kao postanar ja sam srcani bolesnik ne zaposlena i majka penzioner,! Moje pitanje dali mozemo dobiti paket! Podstanari smo zivimo u Novosadskog Sajma14 Novi Sad

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Ermin

  pre 226 dana i 17 sati

  Dali mozete da I meni pomognete imam 3 dece I nemam gde da radim zbog ove epidemije nemam dovolno stresva za zivot ako mozete da pomognete bicu zahvalan bez krajno

  Oceni komentar:
  0
  0