Gradski štab za vanredne situacije doneo nove naredbe i ograničenja

Gradski štab za vanredne situacije doneo nove naredbe i ograničenja

Nakon zasedanja Gradskog štaba za vanredne situacije, na 9. vanrednoj sednici od 19. marta 2020. godine donete su nove naredbe.

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da u ugostiteljskim objektima za pružanje usluga ishrane i pića na teritoriji Grada Novog Sada, od 19. marta 2020. godine, radno vreme organizuju u periodu od 8 do 19 sati.

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima, zanatskim objektima i u objektima za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara na teritoriji Grada Novog Sada da, od 19. marta 2020. godine, radno vreme organizuju u periodu od 6 do 19 sati.

U zatvorenim prostorijama objekata iz tačke I. i II. ove naredbe, dozvoljeno je prisustvo najviše 50 osoba, kao i obaveza stalne primene mera zaštite i dezinfekcije prostora u objektima.

Javno okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru ograničava se tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

Vlasnici objekata iz tačke I. i II. ove naredbe su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta.

Zadužuje se Gradska uprava za privredu i Gradska uprava za inspekcijske poslove, da vrše pojačani nadzor nad sprovođenjem mera iz tačke I, II. i III. ove naredbe.

Donošenjem ove naredbe stavlja se van snage Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije broj: 3-312/20-VII-1 od 16. marta 2020. godine, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zajić Duško

  pre 1487 dana i 11 sati

  Dali ce biti neki prevoz za radnike iz Obrenovca

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Vida Kolar

  pre 1485 dana i 12 sati

  Imam 65 godina. Socijalno ugrozene lice. Niko ne dostavlja nista. Samo se pise o tome i penzionerima koji ce dobiti povisicu. Nije meni niko kriv sto nisam penzioner, nego neke druge zivotne okolnosti. Moj sin je bolestan tesko, od autoimunu bolesti. Ima dvoje dece. Dobija Soc pomoc. Niko nije zakucao na vrata takvih grada a, da nam daju podršku, nismo mi kao porodica usamljeni. Ima nas ohahaj. Pri tom, moj sin je bio vojnik pvo, Batajnica. Uspesan, pohvaljen. Pa dajte malo misli o nama, o sinu sa 0 imuniteta i majci koja 24 casa strahuje za njega. Dodelite i nama neko povećanje Soc pomoci. Pozdrav. Z

  Oceni komentar:
  0
  3