"GRADSKO ZELENILO": Nakon Kameničkog, biće obnovljen i Dunavski park

"GRADSKO ZELENILO": Nakon Kameničkog, biće obnovljen i Dunavski park

Uređenjem jezera i zelenila, betoniranjem staza, postavljanjem dečjih igrališta, solarne rasvete i kućica za slepe miševe, prošle godine je završena prva faza radova na obnovi Kameničkog parka.

Radovi na toj lokaciji još uvek traju, a do kraja godine biće obnovljen i Dunavski park, najavljuju iz "Gradskog zelenila".  

Daleko od grada i buke, a od skoro i mnogo uređeniji, Kamenički park ponovo je popularno izletište i oaza za odmor, igru i rekreaciju. Najkasnije u narednih mesec i po dana, zavisno od vremenskih uslova, biće završena i druga faza rekonstrukcije parka, kažu u "Gradskom zelenilu", a prenosi RTV.

- Mnoge će, pre svega one koji se bave sportom, obradovati to da će biti postavljena teretana na otvorenom, trim staza od Dečijeg sela do fudbalskog terena u parku, biće rekonstruisana i tri postojeća toaleta koja već godinama nisu u upotrebi, a uz samu trim stazu biće postavljena rasveta, takođe na solarnu energiju – izjavio je Ivan Nožinić, portparol "Gradskog zelenila".

Kada je reč o Dunavskom parku, do kraja godine planira se postavljanje zalivnog sistema, izgradnja kanalizacije iz atmosferske vode, kao i obnova jezera, javlja RTV.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan