"Gradsko zelenilo": Nedovoljno mehanizacije i zaposlenih za košenje trave

"Gradsko zelenilo": Nedovoljno mehanizacije i zaposlenih za košenje trave

JKP "Gradsko zelenilo" plaća 16 miliona za košenje trave, budući da nema dovoljno mehanizacije i zaposlenih.

Zaposleni u ovom javnom preduzeću prepustiće drugoj firmi posao iz svoje osnovne delatnosti, a prošle nedelje raspisali su tender za košenje trave na površini od 4,5 miliona kvadratnih metara.

Firma koja se obaveže da bude podizvođač "Zelenilu" dnevno će morati da bude spremna da pokosi 30.000 kvadrata, da ima najmanje 100 zaposlenih, 100 trimera za košenje, traktor i radnu mašinu sa hidrauličnom rukom.
 
Aleksandar Bogdanović, direktor "Gradskog zelenila", objašnjava da će angažovati firmu u slučaju da im zatreba, jer oni ne mogu da pokose sve zelene površine.

- Ne možemo sve da stignemo. Poslednji traktor za košenje kupljen je 2004. i zbog toga moramo da uzimamo podizvođača - objašnjava Bogdanović i ističe da im, osim mehanizacije, fali i ljudstvo.

- Kupili smo dve mašine za košenje prošle godine, ali to nije dovoljno. Da bismo pokosili sve površine treba da zaposlimo još 20 ili 30 ljudi – dodaje Bogdanović.

- Nadam se da će preduzeće ili grad kroz subvencije za kapitalna ulaganja pomoći „Zelenilo“ da kupi pet novih mašina za košenje, da više ne bi morali da plaćaju druge firme da rade taj posao umesto njih, kaže direktor JKP "Gradsko zelenilo".

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Blica"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan