"Gradsko zelenilo": Stabla na Grbavici orezuju se radi bezbednosti građana i imovine

"Gradsko zelenilo": Stabla na Grbavici orezuju se radi bezbednosti građana i imovine

U Puškinovoj ulici na Grbavici, na potezu između ulica Alekse Šantića i Tolstojeve, u sredu 4. jula radnici JKP "Gradsko zelenilo" orezivali su suve grane na koprivićima.

Suve grane nalaze se iznad parkinga i samim tim predstavljaju opasnost po bezbebednost građana, a mogu da naprave i štetu na parkiranim vozilima. Radi se i tzv. podizanje krošnji na koprivićima, jer pojedine grane smetaju odvijanju saobraćaja, posebno kada su u pitanju vozila veće visine.


U planu „Gradskog zelenila“ ne nalazi se obaranje stabala na toj lokaciji, niti radikalno orezivanje krošnji, navedeno je u saopštenju.

Radnici ovog preduzeća uklonili su u okviru ovog drvoreda jedno stablo nakon oluje pre nekoliko dana jer se usled vetra, ali i potpuno trulog korena, nakrivilo, naslonilo na zgradu i bilo sklono padu.


JKP "Gradsko zelenilo" u saopštenju ističe da ovo drvo radnici nisu uklonili samoinicijativno, već se radi o posledicama nevremena.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

izmena trase autobusa raspored sahrana novi sad izmena režima saobraćaja Isključenje struje klisa raspored sahrana i ispraćaja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp lisje elektrovojvodina novosadsko porodilište servisne informacije mural Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu novosadska policija novosađani intervju bez struje novorođenčad jkp novosadska toplana JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode sahrane novi sad betanija bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop JGSP "Novi Sad" servisne informacije novi sad isključenja struje bebe