"Gradsko zelenilo": Stabla na Grbavici orezuju se radi bezbednosti građana i imovine

"Gradsko zelenilo": Stabla na Grbavici orezuju se radi bezbednosti građana i imovine

U Puškinovoj ulici na Grbavici, na potezu između ulica Alekse Šantića i Tolstojeve, u sredu 4. jula radnici JKP "Gradsko zelenilo" orezivali su suve grane na koprivićima.

Suve grane nalaze se iznad parkinga i samim tim predstavljaju opasnost po bezbebednost građana, a mogu da naprave i štetu na parkiranim vozilima. Radi se i tzv. podizanje krošnji na koprivićima, jer pojedine grane smetaju odvijanju saobraćaja, posebno kada su u pitanju vozila veće visine.


U planu „Gradskog zelenila“ ne nalazi se obaranje stabala na toj lokaciji, niti radikalno orezivanje krošnji, navedeno je u saopštenju.

Radnici ovog preduzeća uklonili su u okviru ovog drvoreda jedno stablo nakon oluje pre nekoliko dana jer se usled vetra, ali i potpuno trulog korena, nakrivilo, naslonilo na zgradu i bilo sklono padu.


JKP "Gradsko zelenilo" u saopštenju ističe da ovo drvo radnici nisu uklonili samoinicijativno, već se radi o posledicama nevremena.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad mala matura betanija vremenska prognoza jkp lisje raspored sahrana novi sad Isključenje struje novorođenčad RHMZ centralno groblje u Futogu jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod završni ispit elektrovojvodina servisne informacije novi sad isključenje vode novosađani dunavski park gradsko groblje bez vode servisne informacije vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe sahrane bez struje JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje novosadsko porodilište