Greškom mu zapalili automobil: Novosađanin žrtva osvete

Greškom mu zapalili automobil: Novosađanin žrtva osvete

Taksista iz Petrovaradina Amel Kardašević (41) ni kriv ni dužan, postao je kolateralna šteta i žrtva osvete engleskog državljanina indijskog porekla Duna Kuldita Kumara (33), zbog nekorektnog ponašanja zasad nepoznatog novosadskog taksi vozača. Iako nije imao nikakve veze sa dogovorom za vožnju stranca u Beograd, i obećanjem da će mu pomoći da nabavi i drogu, ovaj mu je, revoltiran što je prevaren, zapalio "ford fokus", vlasništvo jednog novosadskog taksi udruženja.

Iako je unutrašnjost taksi vozila potpuno izgorela, mnogi su prepoznavši njegova kola, slučaj sa prevarenim Englezom povezali sa Kardaševićem. Različiti, uglavnom negativni komentari, poput onih "da je tako zaslužio", zaboleli su ga više od štete koju je pretrpeo. Veli da se 11 godina bavi taksiranjem i da nikada nije imao nikakve probleme, a sada je nastradao zbog drugog.

A, događaj koji je Kardaševiću izazvao velike probleme, počeo je prošlog utorka uveče, kada je nepoznati taksista trebalo Engleza da odveze u Beograd, i za tu uslugu mu naplatio 8.000 dinara, uz obećanje da će mu nabaviti i drogu. Od toga, međutim, ništa nije bilo. Ostavio ga je da sačeka na uglu Preradovićeve i Ulice Franje Stefanovića, a zatim se udaljio, skrenuvši u Fruškogorskog odreda.

- Englez je čekao, ali pošto se taksista nije pojavljivao, ovaj je krenuo putem kojim se vozač odvezao - prepričava nam svoja saznanja Kardašević.

- U Ulici fruškogorskog odreda je ugledao taksi vozilo, verovatno misleći da je to "njegov vozač, i namerno ga zapalio.

U gluvo doba noći oko 3.50, stranac je na osvetljenom parkingu prišao "ford fokusu", sa taksi oznakom na vratima, razbio staklo na vozačevim vratima, ukrao telefon, a onda ga zapalio. Vatra se prenela na susednu "škodu feliciju" i "fijat punto".

- Kola sam parkirao u utorak po podne nešto pre 17 časova - prepričava Kardašević šta se dešavalo, dodajući da je tada iz Sremske Mitrovice dovezao ćerku i unuku.

- Tek u sredu ujutru oko četiri sata sam saznao za požar, čuo sam vatrogasnu sirenu, i saznao da je moje taksi vozilo izgorelo. Nisam ni slutio šta je uzrok i kakva je pozadina svega.

Misterija je ubrzo počela da se rasvetljava, a u tome je pomogao upravo srditi Duna Kuldita Kumara. Drugom taksisti kog je angažovao za vožnju do Beograda, gde je nameravao da nabavi heroin, u nekoliko rečenica je ispričao da je prevaren i da je zato iz osvete zapalio taksi vozilo. Čak je pokazao i telefon ukraden iz kola.

Srećom, ovaj savesni taksista je prepoznao kolegin mobilni i obavestio svoje udruženje, a o svemu je obaveštena i policija koja je pronašla i uhapsila Engleza. Strancu, osumnjičenom za izazivanje opšte opasnosti, određen je pritvor do 30 dana.

KOLA ZA KOMŠIJU

Kardašević navodi da će Dejan Ivančević, vlasnik taksi udruženja u kojem je angažovan, pomoći sedamdesetdvogodišnjem vlasniku "škode felicije", na koje se preneo plamen sa njegovog automobila.

- Obećao je da će mu kupiti polovni auto - navodi Kardašević humani čin svog gazde. - I meni je u ovoj situaciji finansijski pomogao.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan