Greškom uvećani računi za gas

Greškom uvećani računi za gas

Stanari zgrade u Cara Dušan 62 za decembar su dobili višestruko veće račune za gas od uobičajnih. Razlog nije niska temperatura, već greška prilikom očitavanja brojila.

Umesto uobičajnih tri hiljade dinara, na adresu Edite Simić stigao je račun od preko 13 hiljada dinara. I nije jedina, jer je na isto brojilo u zgradi priključeno i njenih 39 komšija.

- Mi u proseku trošimo oko 4.000 kubika mesečno, a sada su nam očitali 11 hiljada kubika. To je maltene mesec i po dana više potrošnje nego što inače trošimo. Greška je, verovatno kod očitavanja - kaže Edita Simić.

Ta nedoumica potvrđena joj je istog dana, kada je pozvala preduzeće "Novi Sad-Gas" odakle su poručili da je, s obzirom na to da radnici tog preduzeća mesečno očitaju oko 50 hiljada brojila, normalno da se ponekad potkrade i neka greška.

- Tako se i ovaj put dogodila greška da je u očitavanju koje inače sadrži osam cifara jedna cifra pogrešena, pa je popisivač umesto broja tri napisao devet i to je prouzrokovalo grešku. Odmah nakon uložene reklamacije, mi smo otišli izdali nove račune - kaže Sonja Zrnić iz DP Novi Sad Gas.

Da potrošači ne plaćali veće račune nego što treba, iz preduzeća "Novi Sad-Gas" savetuju da je najbolje da sami proveravaju stanje na svojim brojilima, a ukoliko im se učini da je potrošnja gasa veća od uobičajene, to bi trebalo da prijave nadležnima, jer kako kažu, reklamacije zbog toga i postoje.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan