Grip produžava školski raspust

Grip produžava školski raspust

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević rekao je danas da će prvi deo zimskog školskog raspusta biti produžen za dva dana, pa će nastava početi u sredu, 11. januara.

Šarčević je u izjavi agenciji Tanjug objasnio da će raspust biti produžen zbog epidemije gripa, dodavši da je, prema kalendaru, trebalo da se đaci u centralnoj Srbiji vrate u školske klupe u ponedeljak, 9. januara.

- Produžavamo raspust za dva dana, u ponedeljak i utorak, 9. i 10. januara škole neće raditi, tako da će sreda, 11. januar, biti prvi radni dan, naveo je Šarčević.

Ministar prosvete je istakao da će se epidemiološka situacija na terenu pratiti na dnevnom nivou i da će biti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja.

Prema njegovim rečima, ukoliko obolevanje i dalje bude veliko, nova procena će se raditi u ponedeljak, 9. januara.

On je napomenuo da prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina - oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo oko 3.000.

Da podsetimo, zimski raspust za osnovce i srednjoškolce u Vojvodini zvanično je počeo u ponedeljak, 26. decembra 2016. godine, a završava se u petak, 13. januara 2017. godine.

Đacima u centralnoj Srbiji zimski raspust podeljen je u dva dela: prvi deo počeo je u sredu, 4. januara 2017. godine, a završava se u petak, 6. januara 2017. godine, a drugi deo počinje u ponedeljak, 30. januara 2017. godine, a završava se u petak, 10. februara 2017. godine.

Drugo polugodište za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje u ponedeljak, 13. februara 2017. godine.

 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje betanija matična knjiga rođenih raspored sahrana novi sad bebe novosadsko porodilište porodilište štrand gradsko groblje radosne vesti novosađani havarija na vodovodu raspored sahrana i ispraćaja RHMZ servisne informacije novi sad almaško groblje jkp novosadska toplana servisne informacije sahrane isključenja struje horoskop horoskopski znaci bez vode centralno groblje u Futogu jkp lisje JGSP "Novi Sad" EPS dunav elektrovojvodina novorođenčad