Groznica "Južnog vetra": Pitali smo Novosađane šta misle o filmu i glumačkoj ekipi?!

Groznica "Južnog vetra": Pitali smo Novosađane šta misle o filmu i glumačkoj ekipi?!

Ostvarenje reditelja Miloša Avramovića do sada je u Srbiji videlo više od 200.000 gledalaca. Novosađani će, po drugi put, imati priliku da ugoste glumačku ekipu – sledeće nedelje u TC "Promenada".

"Južni vetar" je samo za prvih sedam dana prikazivanja videlo 100.000 posetilaca, a bioskopske sale širom zemlje i dalje su pune, u šta smo se i mi uverili, te smo iskoristili priliku da pitamo Novosađane zašto su se odlučili da pogledaju baš ovaj film i šta misle o njemu.


Naši sugrađani ispred bioskopa "Arena Cineplex" kažu da su čuli da je priča veoma realna, a da je glumačka ekipa izuzetna. Nešto mlađi posetioci su u salu pohrlili zbog, kako ističu, dobre muzike, pojedinci kažu da su očekivali potpuno drugu temu, dok ima i devojaka koje su prvenstveno došle zbog lepuškastog Miloša Bikovića

- Mislila sam da će biti reči o uticaju muzike na kriminal, jer me je na to asocirao naziv filma. Još uvek sam pod utiscima, ali film je zaista mnogo dobar – kaže Jelena D.

Milan je očekivao nastavak filma "Rane" ali se iznenadio načinom na koji je obrađena tema u "Južnom vetru".

- Drugar je gledao film pre nekoliko dana i nije hteo ništa da mi kaže o samoj temi i dešavanjima, pa sam odlučio da ga pogledam i nisam se pokajao – kaže Milan.


Dejan
smatra da u filmu ima malo više psovki i da mu to "para uši", ali i dodaje da je radnja izuzetna i da predstavlja ogledalo našeg društva.

Ivana navodi da treba otići u bioskop, jer je ispričana jedna priča koja je dugo aktuelna u Srbiji.

Mario misli da je preuveličana priča o korupciji, te ga sve to što je video podseća na holivudski film, koji nekako ide ka tome da ima i drugi nastavak.

- Ima malo više nasilja, ali drži pažnju sve vreme i glumci su izvanredni. Nisam očekivao takvu transformaciju Bikovića, očekivao sam da će biti potpuno drugačiji – kaže Mario.

Dobra muzika i priča iz kriminalnog miljea razlog su što se Aleksandra odlučila da pogleda "Južni vetar", ali se i ona nada da će uskoro biti snimljen i drugi deo.

- Film se završava tako da je drugi deo neminovan. Retko ko će ostati ravnodušan posle filma, koji realno i originalno oslikava sve ono što se kod nas dešava. Kriminal, korupcija, država… Koliko je sve to uvezano. Nismo ni svesni – kaže Aleksandra.


"Brutalan u svakom smislu", mišljenje je Nenada, koji smatra da je film odlično urađen, da je dobra fotografija, kao i produkcija, te da su glumci odlični,  pogotvo Miloš Biković, Nebojša Glogovac i Žika Todorović...

- Američki, ali s obzirom na to da minimum jednom u dva meseca plaćam bioskopsku kartu da pogledam neki strani film, ovaj put mi je drago da sam pogledala domaći krimi triler gde su naši glumci bili sjajni, a produkcija dobra – kaže Andrea.
 

SINOPSIS: U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni "Car", dobro "radi". Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Međutim, sve će se to promeniti kada se Maraš slučajno zameri brutalnom narko-klanu...

  


Zaposleni u "Areni Cineplex" sa kojima smo razgovarali navode  da su gužve konstantne u večernjim satima, kada je posetilaca najviše. U bioskop podjednako dolaze i mladi i stari, a roditelji ga posećuju i sa decom. Posetioci sa kojima su zaposleni razgovarali kažu da je najčešći razlog što dolaze da pogledaju film dobra reklama "od usta do usta" ali i dobra promocija u medijima.

Režiser Miloš Avramović, govoreći o inspiraciji za "Južni vetar", rekao je u jednom od intervjua da "film treba pogledati jer će posetioci dobiti mnogo više od onoga što očekuju i od onoga što pretpostavljaju".

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan