Grupa od 85 građana Srbije deportovana iz Grčke zbog korona virusa

Grupa od 85 građana Srbije deportovana iz Grčke zbog korona virusa

Grupa od 85 srpskih turista vraćena je u Srbiju sa Evije nakon što je utvrđeno da je jedan putnik pozitivan na korona virus.

Neki od turista su svoje iskustvo podelili na društvenim mrežama...

Došla sam sa dve ćerke na Eviju 5. jula, dakle među zadnjima koje su pustili na granici. Putovale smo iz Novog Sada 22 sata i na granici Bugarske i Grčke testirali su samo dobrovoljce, kojih je u našem autobusu bilo troje. Dva dana nakon sto smo stigle, od vodiča smo dobile informaciju da je jedna od žena iz naseg mesta, koja je bila testirana na granici, pozitivna i da smo zbog toga svi u obavezi da budemo u karantinu dok se ne testiramo.

Testirali su nas dan kasnije i rečeno je da će rezultati stići za 24 sata, ceo dan smo iščekivale poruku od vodiča da bi uveče, oko ponoći dobile informaciju da rezultati jos uvek nisu gotovi ali da nas sve (bez obzira na ishod testa) vraćaju kući. Jutros smo se spakovale jer nam je rečeno da budemo spremne do 11 časova. Naš test je negativan, ali nismo dobile napismeno još uvek. Tri dana kupanja i tri dana sedenja u sobi, nismo mogle da odemo do prodavnice (nabavku nam je obavljao vodič) niti plaže.

U agenciji sa kojom smo bile u kontaktu ništa ne znaju, niti su obavešteni o onome što se ovde dešava, navodno je sve bila odluka Grka. Ponuđeno nam je besplatno putovanje za sledeću godinu, isto tako od strane Grka, što nije još uvek potvrđeno.

Menjale smo aranžman tri puta do sada zbog korone, 5. juna su nas čak i vratili iz Beograda zbog naprasne odluke Grčke da zatvori granice. Uopšte ne znamo kako smo podnele sve ovo, užasno je stresno bilo sedeti u sobi bez ikakvih informacija i mogućnosti da se krećemo dok nam je more maltene ispred vrata. Tužne smo i razočarane ovakvim ophođenjem Grčke prema srpskim turistima i celom situacijom uopšte – prenosi "Blic" svedočenje jedne od putnica koje nije usamljeno...


Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan