GSP: Cena autobuske karte ide na 65 dinara, đačke pokazne ne poskupljuju

GSP: Cena autobuske karte ide na 65 dinara, đačke pokazne ne poskupljuju

U toku pripreme za novi cenovnik gradskog prevoza u Novom Sadu.

Novosađani i svi oni koji koriste vozila gradskog prevoza, kako je "Novostima" potvrđeno u JGSP "Novi Sad", kartu na gradskim linijama u zoni Novog Sada plaćaće 10 dinara više. Tako će karta, kupljena kod vozača, ubuduće koštati 65 dinara.

Ova, ali i još neke izmene predviđene su novim zonsko-tarifnim sistemom, kojim se smanjuju koeficijenti za izračunavanje cene karte ka prigradskim naseljima. Njega su nedavno usvojili gradski odbornici, a kako je naglasio gradonačelnik Miloš Vučević, tim povećanjem cene usluge prevoza u gradskoj zoni, JGSP "Novi Sad" će obezbediti dodatne prihode.

Sigurno je da se neće menjati, kako je Vučević poručio odbornicima i građanima, cene đačkih pokaznih karata, karata ostalih povlašćenih kategorija, kao i prigradskog prevoza.

- Ovom izmenom, cenu ćemo minimalno nivelisati i približiti je ekonomskoj – pojasnio je gradonačelnik, te dodao da to treba da stvori uslove da JGSP više ulaže i obnavlja vozni park.

Da bi zaživeo novi tarifni sistem, neophodno je da odluka bude objavljena u "Službenom glasniku Novog Sada". Potom, Gradsko veće treba da uradi svoj deo posla, a zatim da je stručnjaci JGSP sprovedu u praksi.

Do sada je za svu tu proceduru bilo potrebno više od mesec dana.

Oceni vest:
0
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 812 dana i 17 sati

  65 din?
  Litar gasa je 70 din , sta me sprecava da idem Puntom po gradu?

  Oceni komentar:
  0
  2
štrajk poštara JKP Vodovod i kanalizacija bez vode vremenska prognoza horoskopski znaci novorođenčad servisne informacije novi sad isključenja struje novosađani gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište horoskop raspored sahrana i ispraćaja pošte srbije Republički hidrometeorološki zavod Dom zdravlja Novi Sad bebe Isključenje struje jkp lisje sahrane novi sad bez struje skupština grada novog sada isključenje vode dnevni horoskop betanija elektrovojvodina zodijak