GSP često tužen, sudski troškovi enormno veliki

GSP često tužen, sudski troškovi enormno veliki

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" lane je izgubilo 45 sudskih sporova u vezi s naknadom štete, a dobilo dva. U postupcima pred sudom vezanim za radne odnose, od 14 tužbi, u 11 predmeta gradski prevoznik je bio gubitnik, prenosi "Dnevnik".

Ovo preduzeće iz ranijih godina ima 182 sudska predmeta u kojima je tužena strana. U toku je 114 predmeta u vezi s naknadom štete i sedam radnih sporova. To su podaci iz Izveštaja o poslovanju preduzeća za prošlu godinu.

Preduzeće je lane tuženo 36 puta, jedan radni spor je završen u korist preduzeća, dok se ostali vode pred više sudova. Uglavnom su u vezi s naknadom štete i radni sporovi.

U izveštaju o poslovanju se navodi da prosečna vrednost jednog radnog spora iznosi 250.000 dinara, a kod sporova vezanih za naknadu štete 200.000 dinara, bez kamate i troškova suda. U predmetima u kojima se traži da gradski prevoznik nadoknadi štetu tužioci su putnici u autobusima, odnosno učesnici u sabraćaju. U slučaju da takve presude budu na štetu preduzeća, novac će dati osiguravajuće društvo s kojim ono ima ugovor.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan