GSP: Vozni park dopunjen s 13 novih mercedesovih autobusa

GSP: Vozni park dopunjen s 13 novih mercedesovih autobusa

U centralnu garažu JGSP "Novi Sad" danas je stiglo 13 novih niskopodnih mercedesovih autobusa marke "Conecto" sa pogonom na komprimovani prirodni gas CNG.

U toku je najveća obnova voznog parka u istoriji gradskog prevoznika u jednoj godini. U preduzeće je nedavno stiglo osam mini buseva, danas 13 "Mercedes-benc" solo autobusa, a uspešno su završene javne nabavke na osnovu kojih očekujemo da u 2020. godini stigne još 50 vozila – rekao je povodom isporuke novih autobusa direktor JGSP "Novi Sad" Milovan Amidžić

On je dodao da iz gradske kase u 2019. godini za 71 autobus izdvojeno dve milijarde dinara te da je sklopljen aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i raspisan tender za kupovinu još 30 vozila.

Kako se dalje navodi u saopštenju iz ovog Javnog preduzeća, ugovor za kupovinu novoisporučenih vozila potpisan je 7. juna sa kompanijom "Star import d.o.o", generalnim distributerom mercedesovih vozila za Srbiju, na osnovu sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke.

Nova vozila su solo, niskopodna, imaju ugrađene klima-uređaje i mehaničke rampe. U odnosu na prethodne nabavke, imaju nešto viši nivo opreme, tako da poseduju vaj-faj 4G ruter i video nadzor. Ukupan broj mesta za sedenje je 30, a ukupan kapacitet autobusa iznosi 90 mesta plus mesto za vozača.

Obnovom voznog parka naše usluge biće podignute na zavidan nivo, a putnici će na naše, a verujem i njihovo zadovoljstvo, dobiti značajno veći kvalitet prevoza – ocenio je direktor JGSP "Novi Sad" Milovan Amidžić, a prenela PR služba ovog preduzeća.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan