Gužve u katastru: U redu već od tri sata ujutro

Gužve u katastru: U redu već od tri sata ujutro

I dalje redovi ispred zgrade Geodetskog zavoda u Železničkoj ulici.

Ispred novosadskog katastra gužve su i dalje najveći problem. Na stvaranje redova najviše su uticali brojni zahtevi za potvrdu o neposedovanju imovine radi ostvarivanja socijalne pomoći, rekli su nam u Republičkom geodetskom zavodu.

Iako šalteri novosadskog Katastra rade od 7 sati ujutro do 15 posle podne, ispred te ustanove, vidno izmoreni i besni, Novosađani čekaju u redu od 3, 4 ujutro kako bi se našli u 80 brojeva koji se izdaju i obrađuju u toku jednog radnog dana. Među njima ima i majki sa decom, ali i starih lica.

U Republičkom geodetskom zavodu, rekli su nam da služba za katastar nepokretnosti u Novom Sadu poslednjih dana nailazi na veći obim posla jer im stižu brojni zahtevi stranaka za izdavanje potvrde o neposedovanju imovine, kako bi ostvarili pravo na socijalnu pomoć.

- Ove gužve se ponavljaju ciklično, svaki put kada građani moraju ispočetka da dostave tu vrstu dokumentacije. Kako bi se ovaj problem rešio mi smo morali da limitiramo broj stranaka na 80, zato što nemamo mogućnost da primimo veći broj ljudi, ali takođe je donet i novi Zakon o upravnom postupku, u okviru kog će biti obezbeđeno da državni organi međusobno razmenjuju ovakvu vrstu podataka kako stranke ne bi imale ovakvu vrstu obaveze, kaže Maja Radović iz Republičkog geodetskog zavoda.

Zakon o upravnom postupku trebalo bi da stupi na snagu 8. juna, kada se i očekuje smanjenje gužve u novosadskom Katastru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan