HAOS NA DUNAVU: Splavovi gde ko hoće, gliseri bez kontrole

HAOS NA DUNAVU: Splavovi gde ko hoće, gliseri bez kontrole

U toku su pripreme za raspisivanje novog tendera za kupovinu "vodenog pauka", saznaje mojnovisad.com. Bez obzira na novčane kazne vlasnici objekata ne poštuju pravosnažna rešenja.

Iako već godinama evidentno postoji problem sa bespravno postavljenim plovnim objektima na novosadskoj obali Dunava, Grad Novi Sad još nije uklonio nijedan plovni objekat bez dozvole, jer ne poseduje  vodenog pauka, a svi tenderi za njegovu nabavku su propadali.

U prethodnim pokušajima javnih nabavki za uklanjanje plovila i plovnih objekata postupak je prekinut zato što nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda.

- U toku su pripreme za raspisivanje novog tendera - kaže za naš portal glavni inspektor za saobraćaj i puteve Siniša Vujinović.

Objašnjavajući koja je procedura kada plovni objekat nema dozvolu, Vujinović kaže da inspektor za kontrolu obale i vodenog prostora, u slučaju da vlasnik plovila nema rešenje o korišćenju dela obale i vodenog prostora, pokreće upravni postupak i nalaže rešenjem vlasniku plovila da ga ukloni, a nakon pravosnažnog rešenja inspektor donosi zaključak o prinudnom izvršenju.

On kaže da je za 16 plovila iz kategorije restorana na vodi, plovila u funkciji turizma, ugostiteljstva i sporta upravni postupak prinudnog uklanjanja trenutno u toku.

- Pokretani su prekršajni postupci u više navrata protiv vlasnika ovih objekata, isti su kažnjeni, ali i pored novčanog kažnjavanja nisu postupili po pravosnažnom rešenju – kaže ovaj inspektor.

Problem sa plovilima privezanim za obalu bez dozvole imaju i posetioci Štranda, a iz veslačkog kluba „Danubius 1885“ kažu nam da im plovila usidrena bez dozvole ne smetaju toliko, koliko bahati vozači koji ne poštuju saobraćajne propise na reci.

- Mi u klubu imamo decu od 12 godina. Dok oni imaju treninge dešava  se da pored njih jure gliseri nekontrolisanom brzinom. Dva puta se dogodilo da su nam naleteli na čamce i vidno ih oštetili. Na Dunavu nema policije koja bi kontrolisala saobraćaj, ali tvrdim da bi samo jedan policijski čamac situaciju doveo u red – kaže za portal mojnovisad.com veslački trener Danilo Lučić.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • petar

  pre 1653 dana i 9 sati

  Treba uvesti red na Dunavu i Dunavcu. Ko je dao pravo nekome da ogradi Dunavac ogradom i da ga "privatizuje". U uređenim zemljama zabranjuje se ulazak na stajaćoj vodi motornim čamcima a kamoli kućicama. Urbanisi treba da odrede lokalitet za marine svakako negde niz Dunav. Treba omogućiti "običnom" građaninu loji nema mogućnosti da plaća "Štrand" i da ima svoj azil u smislu splava sa kućom i gliser ,da može da se okupa.PREDLAŽEM DA SE BEĆARAC I DUNAVAC UREDE TAKO DA GRAĐANI MOGU DA POSTAVE PEŠKIR NA KOJEM MOGU DA SE SUNČAJU I DA NIKOM NIŠTA NE MORAJU DA PLATE. PROZIVAM URBANISTE DA BEĆARAC OSLOBODE TOPOLA I VRBA I DA SE REFULIRA/NASPE/ PESAK PORED PEŠAČKE STAZE I IZGRADI DOSTA JAVNIH TOALETA UZ BEĆAR PLAŽU.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • dragan

  pre 1647 dana i 22 sata

  Mene.vise brine sto svako.leto nivi splavovu sa zurkama koje traju do kasno u noc terotisu sa glasnom muzikom celu sremsku stranu pogotovo sremsku kamenicu kajo je nakad bio miran i tih kraj sad nemogu leti da otvorim.prozor da se prostorija rashladi ukoliko hocu da spavam sa otvorenim prozorom . Izbor je sledeci ugusi se i spavaj ili nemoj spavati sto je uzas a imam i dvoje male dece. Neverovatno je da po grdu sve gase i stisavaju a ovi splavari se izivljavaju i maltretiraju 30.000 ljudi i nikom nista.

  Oceni komentar:
  0
  2
skupština grada novog sada isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak dnevni horoskop horoskopski znaci pošte srbije Dom zdravlja Novi Sad raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina bebe gradonačelnik Miloš Vučević vremenska prognoza štrajk poštara Ledena Šuma novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje jkp lisje novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje bez vode sahrane novi sad horoskop bez struje