"HEDERA VITA" STIGLA I U NOVI SAD: Biljke u službi lepote i zdravlja (FOTO)

"HEDERA VITA" STIGLA I U NOVI SAD: Biljke u službi lepote i zdravlja (FOTO)

Kompanija "Hedera vita" iz Loznice, koja se u Srbiji i svetu proslavila proizvodnjom prirodne kozmetike, pre nekoliko dana je otvorila svoju radnju u ulici Pap Pavla 41 u Novom Sadu. Građani mogu da biraju u ponudi velikog broja proizvoda, a tokom leta najveća potražnja je za uljem za brzo tamnjenje kože i za melemom za zaštitu i negu nakon sunčanja.

Prema rečima vlasnice Olgice Samoilović, firma u asortimanu ima preko sto proizvoda za negu lica i tela, za čiju se izradu koriste biljke i biljne prerađevine sa Balkanskog poluostrva.

– Imamo kozmetiku za kožu sklonu celulitu, gelove protiv bolova, kreme za negu lica, kreme za mladu, stariju ili aknoznu kožu. Dakle sve što je jednoj ženi, ali i muškarcu potrebno. Pratimo savremene trendove i aktivni smo na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, imamo i onlajn prodavnicu preko koje kupci kupci mogu da se informišu – objašnjava Samoilović (na slici desno).


Ova mlada porodična žena, diplomirani ekonomista po zanimanju, pokrenula je pre osam godina u Loznici kompaniju "Hedera vita" sa proizvodnjom sapuna, sa idejom da dopuni kućni budžet. Međutim, potražnja koja je krenula vrtoglavom brzinom iznenadila je i samu vlasnicu.

– Tokom godina proširili smo ponudu proizvoda i započeli smo saradnju sa jednim od najboljih tehnologa na našim prostorima. Razvili smo našu liniju "Hedera vita", ali uz to radimo i uslužnu proizvodnju za druge robne marke iz inostranstva. Danas imamo 25 zaposlenih i oko petnaest saradnika. Poslujemo prema GMP standardu (Good Manufacturing Practice) koji je neophodan za izvoz u Evropsku uniju i ostatak sveta – kaže Olgica.


Kvalitet su prepoznali i stranci, pa kompanija iz Srbije trenutno izvozi proizvode u petnaest zemalja, pored evropskih i u Ameriku i Kanadu.

Nakon postignutih međunarodnih uspeha, posvećena je veća pažnja domaćem tržištu. Po principu franšize prošle godine je otvorena prodavnica u Subotici, a sada i u Novom Sadu, a u planu su novi maloprodajni objekti u Beogradu i svim ostalim većim gradovima po Srbiji.


Reklamni
tekst

Oceni vest:
20
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan