Hektar šume za četiri miliona digitalnih transakcija

Hektar šume za četiri miliona digitalnih transakcija

U akciji "Prirodno je da brinemo" Crédit Agricole Srbija zasadila je 2.500 sadnica kedra na površini od jednog hektara na lokalitetu gazdinska jedinica Košutnjačke šume, nadomak Beograda, i na taj način prikazala uštedu prirodnih resursa ostvarenu upotrebom digitalnog bankarstva.

Klijenti Crédit Agricole banke su, upotrebom elektronskog i mobilnog bankarstva, obavili preko četiri miliona digitalnih transakcija tokom 2018. godine i na taj način direktno uticali na značajne uštede u potrošnji papira u celokupnoj mreži filijala u Srbiji.

– U skladu sa konceptom društveno-odgovornog poslovanja banke koji se, između ostalog, zasniva i na zaštiti životne sredine, Crédit Agricole Srbija je, pored uštedeostvarene na ovaj način, otišla i korak dalje pokrenuvši akciju koja za cilj ima podizanje novih zasada šuma u sredinama koje se smatraju ekološki ugroženim.Dalji razvoj digitalizacije omogućiće, ne samo brže i komfornije obavljanje usluga i organizovanje poslovnih procesa, već će stvoriti resurse i za akcije ovog tipa, a ujedno uticati i na podizanjeekološke svesti – izjavio je Svetozar Šijačić, član Izvršnog odbora, Rukovodilac Divizije za ljudske resurse u Crédit Agricole Srbija.


Akcija pošumljavanja "Prirodno je da brinemo" sprovedena je u saradnji sa Javnim preduzećem "Srbijašume", koje će nastaviti da neguje mlade sadnice. U akciji je učestvovalo 60 volontera koji su zasadili 2.500 sadnica kedra, biljne vrste koja se pokazala naročito kvalitetnom i otpornom na sušu.


PR tekst

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo protest servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad jkp novosadska toplana isključenje vode novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad novi sad namirnice bebe bez vode ishrana sahrane novorođenčad gradsko groblje RHMZ isključenja struje Isključenje struje Vreme u Novom Sadu JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza bez struje Novo naselje Republički hidrometeorološki zavod novosađani betanija