Hiljadu klovnova prošetalo gradom FOTO

Hiljadu klovnova prošetalo gradom FOTO

Član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić posetio je javnu akciju „Crveni nos“ u okviru koje je predstavlјen rad organizacije „dr Klovnovi“ koja sprovodi programe poseta deci koja su na bolničkom lečenju. U akciji je učestvovalo oko 1.000 učenika Srednje medicinske škole „7. april“ i njihovih vršnjaka, učenika iz Nemačke i Francuske, koji borave u Novom Sadu na interkulturalnoj razmeni učeničkih znanja.

- Ovde sam da u svoje, kao i u ime gradonačelnika Novog Sada, podržim današnju akciju i s ponosom budem jedan od onih koji podržavaju projekat organizacije „dr Klovnovi“. Posao koji obavlјaju ovi lјudi, nekada se čini značajan kao i posao koji obavlјaju lekari. Radost i osmeh na dečijem licu je jedan od najvažnijih koraka ka izlečenju rekao je mr Vladimir Jelić i naglasio da  Grad Novi Sad podržava ovaj projekat, poželevši učenicima, studentima, budućim lekarima, da uvek gledaju pacijente, posebno one najmlađe, kroz „oči-doktora klovnova“- rekao je mr Vladimir Jelić.

Javnoj akciji prethodio je defile učenika Medicinske škole i učenika iz Nemačke i Francuske obučenenih u uniforme sa klovnovskim detalјima koji je išao od Dunavskog parka, kroz Dunavsku i Zmaj Jovinu ulicu do Ulice kralјa Aleksandra. Nјu su podržale je Gradska uprava za obrazovanje i Gradska uprava za sport i omladinu. U saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada u okviru akcije predstavlјen je i rad ove organizacije i prezentovane veštine pružanja prve pomoći i realističkog prikaza povreda.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan