HITNA POMOĆ: Četvoro povređeno u udesima tokom vikenda

HITNA POMOĆ: Četvoro povređeno u udesima tokom vikenda

Tokom poslednja 72 časa, četiri osobe povređene su u tri saobraćajne nezgode u Novom Sadu i Čeneju.

Lekarske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imale su uobičajen broj intervencija tokom vikenda – 93 u subotu, 88 u nedelju. Najviše zdravstvenih tegoba imali su hronični plućni i srčani pacijenti, te se kod njih najviše intervenisalo usled pogoršanja njihove osnovne bolesti, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Mirjana Bursać.

U subotu nije bilo značajnih intervencija na javnim mestima, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u nedelju oko 9.30 časova, u Kisačkoj ulici, povređen 55-godišnji muškarac, kada je zadobio povredu glave. Zbrinut je na licu mesta i prevezen u Urgentni centar.

Oko 19 časova, u Primorskoj ulici, u saobraćajnoj nezgodi je povređen muškarac star 54 godine. On je zadobio kontuzivnu povredu lumbalnog dela kičme. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, povređeni je prevezen u Urgentni centar.

Oko 21.30 časova, na Međunarodnom putu na Čeneju, u udesu koji se dogodio nakon prevrtanja vozila, povređene su dve osobe – žena stara 39 godina i muškarac star 43 godine. Oni su zadobili naizgled lakše kontuzivne povrede, te su nakon zbrinjavanja prevezeni u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.

UPALA UHA: "Zbog kupanja na bazenima, rekama i u moru leti se upala spoljašnjeg uha javlja češće nego u bilo koje drugo doba godine. U slučaju upale javlja se jak bol na dodir, kao i povišena temperatura te je odlazak lekaru obavezan da bi se obavio pregled bubne opne otoskopom. Kako se bolest ne bi iskomplikovala, najčešće se leči antibiotskom terapijom. Komplikacije kao što su oštećenje sluha su retke ukoliko se upala uha pravilno leči", upozorava portparolka Hitne pomoći.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan