HITNA POMOĆ: Motociklista zadobio povrede glave

HITNA POMOĆ: Motociklista zadobio povrede glave

Jedna osoba je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se desila oko ponoći na uglu Bulevara kralja Petra I i Kisačke ulice.

Prethodni vikend u gradu bio je relativno miran. Hitna pomoć je imala uobičajen broj poziva i intervencija – 77 u subotu, 86 u nedelju, uključujući jednu saobraćajnu nesreću, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Mirjana Bursać. Lekarska ekipa je najčešće intervenisala kod onkoloških pacijenata, a pomoć su tražili i hronični plućni i srčani pacijenti.

Ekipa Hitne pomoći je intervenisala u saobraćajnoj nezgodi koja se desila oko ponoći (nedelja na ponedeljak) na uglu Bulevara kralja Petra I i Kisačke ulice, a u kojoj je muškarac star 31 godinu, prilikom pada sa motora, zadobio povrede glave. On je zbrinut na licu mesta od strane lekarske ekipe i prevezen u Urgentni centar.

PROLEĆNI UMOR: Prema rečima portparolke Hitne pomoći, osnovni uzrok prolećnog umora je brzo prilagođavanje promenama u atmosferi, posebno ako naglo dođe do otopljenja kada postajemo posebno metabolički iscrpljeni. Prolećni umor ne predstavlja značajan medicinski problem jer ne izaziva velike tegobe. Prolazi spontano, u roku od nekoliko dana. Ako traje duže te osećate pospanost, umor i bezvoljnost treba da proverite krvnu sliku jer postoji mogućnost da se iza njega zapravo krije anemija, koja se javlja usled nedostatka gvožđa. Obavezan je boravak u prirodi, pojačana fizička aktivnost, kao i unos minerala i vitamina, posebno vitamina C.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan