HITNA POMOĆ: Sedmoro povređeno u udesima tokom vikenda, među njima i trudnica

HITNA POMOĆ: Sedmoro povređeno u udesima tokom vikenda, među njima i trudnica

Sedam osoba, od toga jedne teže, povređeno je u šest saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile tokom vikenda u Novom Sadu.

Tokom prethodnog vikenda lekarske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć obavile su uobičajen broj intervencija – 89 u subotu, 82 u nedelju. Najčešće se intervenisalo zbog hroničnih plućnih bolesnika i nešto češće kod onkoloških, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Mirjana Bursać.

U subotu, oko 8.30 sati, u ulici Vojvode Bojovića, kod Socijalnog, u saobraćajnoj nezgodi je povređen pešak – muškarac star 81 godinu, kada je zadobio kontuzivne povrede kuka, kolena i ramena. Zbrinut je na licu mesta i prevezen u Urgentni centar.

U udesu koji se desio oko 9.30 časova, na uglu Bulevara Oslobođenja i Novosadskog sajma, povređene su dve osobe – ženska osoba stara 31 godinu zadobila je kontuzivne povrede kičmenog stuba i stomaka, muškarac star 25 godina zadobio je povredu podlaktice i kontuzivne povrede grudnog koša. Oboje su zbrinuti na licu mesta od strane lekarske ekipe Hitne pomoći i prevezeni u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.

Takođe, u subotu, oko 12.30 sati, na uglu Bulevara Evrope i Hadži Ruvimove, u saobraćajnoj nesreći povređen je 38-godinji motociklista. On je pod sumnjom na težu povredu predela lopatice i ramena, nakon inicijalnog zbrinjavanja, prevezen u Urgentni centar.

U nedelju, oko 16 časova , na uglu Bulevara Cara Lazara i ulice Stevana Musića, u saobraćajnoj nezgodi je povređena 24-godišnji muškarac, kada je zadobio kontuzivne povrede kičmenog stuba. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, prevezen je u Urgentni centar.

Praktično u isto vreme u nedelju, u 16 časova, na uglu ulica Jovana Cvijića i Kisačke, u udesu je povređena žena stara 50 godina. Ona je zadobila kontuzivne povrede kičmenog stuba i kolena, te je nakon zbrinjavanja na licu mesta, prevezena u Urgentni centar.

Oko 21.30 sati, na uglu Sentandrejskog puta  i Partizanske ulice, u saobraćajnoj nezgodi povređena je 25-godišnja trudnica, koja je zbog bolova u predelu stomaka prevezena na ginekologiju na dalju dijagnostiku.

ŠTA UČINITI U SLUČAJU UJEDA PSA: "Ako rana jako krvari, pokušajte da zaustavite krvarenje – pritisnite čistu gazu na ranu. Obavezno potražite i lekarsku pomoć – ukoliko ne možete da zovete Hitnu pomoć, javiti se najbližoj zdravstvenoj ustanovi – kako bi se rana dalje obradila, jer je možda potrebno vakcinisanje protiv besnila", savetuje dr Mirjana Bursać.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan