HITNA POMOĆ: Vikend obeležile tri saobraćajne nesreće i tri požara, povređeno i dvoje dece

HITNA POMOĆ: Vikend obeležile tri saobraćajne nesreće i tri požara, povređeno i dvoje dece

Desetoro osoba povređeno je u tri saobraćajne nezgode i tri požara koje su se u poslednja 72 sata dogodile u Novom Sadu i okolini.

Lekarske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imale su uobičajen broj poziva i intervencija tokom vikenda – 243. Najviše zdravstvenih tegoba imali su hronični plućni i srčani pacijenti te se kod njih najviše intervenisalo usled pogoršanja njihove osnovne bolesti, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Olivera Glumac.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, oko 20.30 časova, u Sremskim Karlovcima, oko 500 metra iza ciglane, povređen je 39-godišnji muškarac, koji je zadobio povrede desnog kolena. Zbrinut je na licu mesta i upućen na dalju dijagnostiku u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći su u petak intervenisale i u tri slučaja požara:

U 14.51 sati, u Fruškogorskoj 6, povređene su tri osobe – ženska osoba stara 41 godinu zadobila je opekotine obe šake, oba ramena i tabana, dečak (2013) opekotine po telu 15-20 procenata i dečak (2001) opekotine po tabanima, licu i moguća inhalacija dima. Prevezeni su u Urgentni centar, odnosno u Dečiju bolnicu, na odeljenje dečije hirurgije.

Oko 15.03 časova, na Bulevaru Oslobođenja 155, u požaru je povređena 79-godišnja žena, kada je zadobila opekotine desnog palca i podlaktice. Zbrinuta je na licu mesta i prevezena u Urgentni centar.

Oko 16.38 časova, u ulici Seljačke bune 35, u požaru je povređena muška osoba stara 30 godina, kada je zadobila povrede šake. Zbrinut je i prevezen u Urgentni centar.

U subotu, oko 8.20 časa, na Kameničkom putu kod broja 19, u udesu je povređen 64-godišnji muškarac, kada je zadobio kontuzione povrede glave i grudnog koša. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, povređeni je prevezen u Urgentni centar.

U nedelju, oko 15.15 časova, na uglu ulica Janka Veselinovića i Janka Čmelika, u saobraćajnoj nesreći su lakše povređene tri osobe. Nakon intervencije na mestu nesreće, prevezeni su u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan