HK Vojvodina oživela hokejaški Novi Sad

HK Vojvodina oživela hokejaški Novi Sad

Nakon niza godina, oživeo je hokejaški Novi Sad zaslugom Vojvodine koja se takmiči u Internacionalnoj ligi i koja teži da klub funkcioniše što bolje u svim segmentima.

Predsednik kluba Miroslav Nadaški je uveren da će tribina u ledenoj dvorani opet biti pretesne za ljubitelje ovog izuzetno brzog i dinamičnog sporta zbog kvaliteta lige u kojoj se takmiče ekipe iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

- Požar 2009.godine, kada nam je izgorela oprema, nas je unazadio, da bi tek pre dve sezone počeli sa takmičenjem. Sada smo sačinili solidnu ekipu i ambicije su nam da se palsiramo u plejof – kaže Nadaški.

Iz utakmicu u utakmicu na tribinama je sve više gledalaca, a želja ovog uzornog kolektiva je da ih bude još više.Kako takmičenje bude odmicalo ekipa će biti sve uigranija, rezultati sve bolji, a poseta sve veća.

Ove sezone ekipa je pojačana za dvojicu hokejaša iz Beograda (bivši igrači Partizana), četiri ruska i dva kanadska.

- Većina naših igrača je nakon gašenja kluba prestala da igra, a mlađi su otišli u druge sredine.Mnogi su se nakon iskustva u Zvezdi i Partizanu vratili i sada su nosioci ekipe, zajedno sa igračima iz Rusije i Kanade – zadovoljan je Nadaški koji dodaje da su se novajlije brzo uklopile u kolektiv, a da su stranci oduševljeni Novim Sadom i ligom u kojoj nastupaju.

Grad Novi Sad pomaže hokejašima na čemu su veoma zahvalni, s tim što su finansijske obaveze mnogo veće s obzorim da je liga skupa, a putovanja duga.

- Zbog kašnjenja postavljanja leda u našoj dvorani pet utakmica smo odigrali na gostujućim terenima, bez treninga na ledenoj ploči. Zbog toga smo bili u neravnopravnom položaju u odnosu na rivala i zbog toga smo utakmice gubili. No, kada smo dobili led i kada smo počeli normalno i redovno da treniramo dobili smo dve utakmice zaredom, što je pokazatelj da imamo talentovanu ekipu koja će tek da pokaže svoju pravu vrednost – najavio je Nadaški.

Dugo odsustvovovanje iz takmičenja uzelo je svoj danak, hokej u Novom Sadu je pao u zapećak, pa je klupskim čelnicima Voše neophodno mnogo rada i volje da ovaj prelepi sport vrate na glavnu sportsku scenu. Nadaški i njegovi saradnici su uvereni da će na ledenoj dvorani biti sve više dece namerne da igraju hokej, a na tribinama sve više poklonika ovog sporta.

Led je izuzetno skup

Zbog leda hokej je kud i kamo skuplji sport od recimo fudbala, odbojke, košarke. Primera radi, sat vremena provedenih na ledonoj ploči košta 14.400 dinara. Ako se uzme u obzir broj sati provedenih na treningu prvog tima i mlađih kategorija, pa kada se tome dodaju prvenstvne i turnirske utakmice onda je to za naše prilike uzuzetno velika cifra.

- I naša oprema je skupa i velika je stavka u klupskom budžetu.Grad nam pomaže, ali troškovi su veoma veliki zbog putovanja, osiguranja, lekarskih pregleda, sudija, obezbeđenja...Mi iz uprave činimo izuzetne napore da klub funkcioniše i nastojimo da organizaciju podignemo na još viši nivo. Nadam se da ćemo u tome uspeti – poručio je Nadaški.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Prca

  pre 501 dan i 11 sati

  Cena leda je visoka jer je Spens nestoji baš finasijski dobro dok je u Mađarskoj cena leda 30-40 evra za sat vremena. Zbog lošeg finasijskog stanja Spens od 1999. nije ulagao u održavanje ledene dvorane. Ledena dvorana je u sistemu raspadanja, led je jako lošeg kvaliteta jer kompresor za održavanje ledene provršine i rashladni sistem tj klima su povezani na jedan sistem, zato u hali ne može da se led postavlja u Avgustu i da traje do Maja kao u Mađarskoj na primer i jer nepostoji mogućnost da se vazduh u dvorani rashladi kako se led ne bih otopio. Kada bi se ledena dvorana renovirala, mogli bi organizovati pripreme za druge klubove, kampove za mališane, što bi predstavljalo i izvor prihoda za Spens.

  Oceni komentar:
  0
  0
jkp novosadska toplana horoskopski znaci radosne vesti bez struje raspored sahrana i ispraćaja horoskop vremenska prognoza novi sad dunav porodilište elektrovojvodina novosađani novosadsko porodilište servisne informacije RHMZ novorođenčad betanija sahrane gradsko groblje isključenja struje raspored sahrana novi sad havarija na vodovodu EPS matična knjiga rođenih almaško groblje JGSP "Novi Sad" štrand bebe jkp lisje bez vode servisne informacije novi sad