Hoće li (ne)pokretne stepenice u pothodniku "prohodati"?

Hoće li (ne)pokretne stepenice u pothodniku "prohodati"?

Pokretne stepenice u podzemnom prolazu između Pošte i Bazara već odavno to nisu, a većina Novosađana se i ne seća kada su se poslednji put njima popeli iz pothodnika.

Mnogi sugrađani ponadali su se da će ovo stepenište biti popravljeno kada je pothodnik krajem 2018.  početkom 2019. godine rekonstruisan, ali se to nije dogodilo. U međuvremenu se nekoliko puta kvarilo i popravljalo, ali svaki put je "ispravni" režim veoma kratko trajao.

Poslednji put, juče smo objavili Megafon naše čitateljke, a pre toga u novembru, nakon čega su kratko radile.

Pokretne stepenice u pothodniku, koje to nisu! 

FOTO: Ali, one se ne pomeraju...


Iz nadležne Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove navode da su kvarovi na pokretnim stepenicama posledica neadekvatnog korišćenja.

Većina kvarova koji se javljaju na pokretnim stepenicama je posledica neadekvatnog korišćenja od strane korisnika/prolaznika, s obzirom na to da se nalaze u prolazu koji je deo pešačke komunikacije i dostupne su svima – kazali su za "Dnevnik" u Upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove, premda bez objašnjenja šta se sve podrazumeva pod neadekvatnim korišćenjem.

Oni su dodali i da je mogućnost nabavke odgovarajućih rezervnih delova umnogome uslovljena godinom proizvodnje, što otežava nabavku, kao i čekanje na isporuku od proizvođača.

Nadležni kažu da su, kako bi se rešio problem, preduzeti odgovarajući koraci, što podrazumeva pribavljanje idejnog rešenja i izradu projekta rekonstrukcije, odnosno zamene starih pokretnih stepenica novim.

Poslovni prostori i stepenice u podzemnom prolazu u nadležnosti su Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, koja je ugovor za servisiranje i održavanje pokretnih stepenica sklopila s firmom "Snežana Starčević PR, radnja za opravku mašina BŠ" iz Bačkog Gradišta. Ukupna vrednost posla je 2.305.200 dinara s PDV-om, na godišnjem nivou, a osim stepenica u pothodniku, ugovorom je obuhvaćeno i održavanje jedanaest liftova u objektima kojima upravlja Uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

Iz te uprave napominju da su sadašnje pokretne stepenice u pothodniku ugrađene 2007/2008. godine.

Budući da se podzemni prolaz nalazi u najužem centru grada, kao i da povezuje dve strane Bulevara Mihajla Pupina, jedne od najpromentnijih saobraćajnica, stepenište u stanju "mirovanja" ne ostavlja baš najbolji utisak na one koji posećuju naš grad. Njihovo pokretanje znatno bi olakšalo prolaz kroz pothodnik osobama s invaliditetom, roditeljima s malom decom, pogotovo u kolicima, kao i starijim sugrađanima, zaključuje "Dnevnik".

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan