"Hoćemo da ostanete ovde": Vučić najavio veće plate za medicinske radnike

"Hoćemo da ostanete ovde": Vučić najavio veće plate za medicinske radnike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, na ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i diplomaca srednjih medicinskih škola u Srbiji, da će zdravstvenim radnicima pre kraja godine biti značajno povećane plate.

Mi ćemo, rekao je on, u narednom periodu uprkos teškoćama sa kojima se ceo svet suočava, pa i mi, dati sve od sebe da lekarima i medicinskim tehničarima obezbedimo značajno veća primanja već pre kraja godine. 

Na medicinskim tehničarima, da lekari ne zamere, uvek počiva zdravstvo, jer najteži deo posla je u njihovim rukama, i obezbedićemo im veća primanja. Hoćemo da ostanete ovde – naveo je Vučić, a prenosi Euronews.rs. 

Ugovore o radu i priliku za nastavak stručnog usavršavanja u nekoj od zdravstvenih ustanova u Srbiji danas je dobilo još 100 mladih lekara najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 100 medicinskih sestara i tehničara najupešnijih dipomaca srednjih medicinskih škola.

U ime mladih lekara obratila se Hristina Jovanović koja je dobila zaposlenje u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, na Klinici za endokrinologiju, istakavši će mladi lekari dati svoj doprinos u različitim oblastima medicine, kao što su bili i najbolji studenti i da će svoj narod lečiti na najbolji mogući način.

Tradicija zapošljavanja najboljih studenata medicine je od velikog značaja za nas jer je ovo dokaz da se naš trud i rad tokom svih godina školovanja isplatio...Ovo nije samo naš uspeh, ovo je i uspeh naših najbližih i naše države – kazala je Jovanović. 

Ona se zahvalila direktorima kliničkih centara i svim zaposlenima u Ministarstvu zdravlja na profesionalnosti, razumevanju i strpljenju tokom svih razgovora i sastanaka proteklih par meseci.

Ministarka Danica Grujičić poručila je medicinarima da stupaju u profesiju u teškim vremenima, kada se borimo za opstanak i rađanja više dece. 

U vremenima velikih izazova trebaju nam najbolji, i od vas se najviše očekuje. Budite humani, to je ono što će Vas potvrditi kao lekare. Dobro došli – rekla je ministarka.

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Lazar Davidović je poručio da je ubrzano zapošljavanje najboljih diplomaca jedan je od dokaza koliko znače Srbiji.

Osim što niste mnogo čekali na posao, imaćete olakšane okolnosti u odnosu na prethodne generacije jer imate novu opremu i više ne zaostajemo u svetu. Imate dovoljno razloga da realizujete vaše ambiciozne ciljeve. Danas vam je data velika šansa i obaveza i to će biti značajno za naš medicinski sistem. Pozivam vas da ostanete u Srbiji i učinite je još boljom. Želim vam puno uspeha u budućem radu – istakao je Davidov

Ministarstvo zdravlja je u cilju sprečavanja migracije zdravstvenih radnika pokrenulo Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca  medincinskih fakultata i srednjih medicinskih škola i u okviru ovog programa od 2018. godine do sada je bilo ukupno zaposleno 811 doktora medicine i 1.650 medicinskih sestara tehničara.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan