Holandskom diplomati koji pomaže deci oboleloj od raka ukraden bicikl

Holandskom diplomati koji pomaže deci oboleloj od raka ukraden bicikl

Holandskom diplomati u Beogradu Ivaru Skirsu, koji promotivnom vožnjom bicikla od Holandije do Srbije pomaže nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, ukraden je bicikl.

Tridesetogodišnji Ivar Skirs planirao je da ove godine između 30. aprila i 12. maja biciklom prođe kroz šest zemalja, od Holandije do Srbije, rutom dugom 2.040 kilometara. Cilj ove duge diplomatske vožnje biciklom je prikupljanje finansijskih sredstava radi podrške nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR. Inače, ove godine i predsedavanje Holandije EU nosi obeležje bicikla koji je zaštitni znak njihovog stila života kroz kampanju "Evropo, hajde da bicikliramo".

- Želim da ovom akcijom pomognem u podizanju svesti i da prikupljanjem novčanih sredstava pomognem NURDOR-Srbija. U martu 2015. ambasada Holandije je posetila jednu od Nurdorovih roditeljskih kuća u Beogradu i opremila dvorište. Tada sam dobio želju da i ličnim primerom učinim koliko mogu i doprinesem skupljanju sredstava, rekao je Skirs. 

Ovo Ivaru nije prva vožnja, jer je i 2014. krenuo sa istom namerom, ali je prekinuo u Frankfurtu zbog povrede ruke. Iste godine je učestvovao u zahtevnoj trci "Ironman Lanzarote", dok je 2013. vozio do Praga kako bi prikupio sredstva za NVO koja se fokusira na deminiranje u područjima ratnih sukoba.

Diplomati je bicikl koji koristi za treninge vredan oko 600 evra ukraden u Beogradu sa 6. sprata zgrade u kojoj se ulaz zaključava. Bicikl je bio zaključan čeličnim katancem. Podsećamo i da je 2012. godine u Beogradu ukraden bicikl cikloturisti iz Japana Rio Asadžiju, a nakon velike medijske pažnje i brze policijske istrage premijer Ivica Dačić je pronađeni bicikl zvanično vratio Japancu.

Originalni tekst: Novosadska biciklistička inicijativa

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan