HORGOŠ: U "fordu" novosadskih tablica otkrivena muzička oprema vredna preko milion dinara

HORGOŠ: U "fordu" novosadskih tablica otkrivena muzička oprema vredna preko milion dinara

Proteklog vikenda, na graničnom prelazu Horgoš, carinici su, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili profesionalnu muzičku opremu i rezervne delove za kamione, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 1.200.000 dinara.

Neprijavljena muzička oprema otkrivena je u nedelju uveče, kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "ford galaksi", novosadskih registarskih oznaka. Njime je iz Štutgarta ka Veterniku sam putovao 35-godišnji državljanin Srbije, koji je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa za prijavljivanje.


Detaljnom kontrolom automobila utvrđeno je da se iza vozačkog sedišta, kao i u prtljažniku pored kofera i među ličnim stvarima nalazi šest kutija sa novom muzičkom opremom. Na pitanje carinika o čemu je reč, putnik je odgovorio da se radi o delovima kompjutera koji ne vrede mnogo. Proverom je utvrđeno da se ipak radi o potpuno novoj, profesionalnoj muzičkoj opremi robne marke "Allen&Heath".


Uz zapisnik o prekršaju zadržano je nekoliko mikseta i druge studijske muzičke opreme, vredne preko milion dinara.


Sličan prekršaj zabeležen je i dva dana ranije na ovom prelazu, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen "BMW" mađarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 22-godišnji mađarski državljanin. 

On je takođe tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, da bi fizičkim pregledom u automobilu bilo pronađeno osam kutija sa novim delovima za kamion marke "man".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan