Horoskop Novog Sada za 2020. godinu

Horoskop Novog Sada za 2020. godinu

Ako postoji još neki stanovnik Novog Sada da ne zna šta se desilo 1. februara 1748. godine, nije zgoreg ponoviti odnosno obnoviti gradivo.

Nakon dugotrajnih pregovora, ukazom carice Marije Terezije, tog datuma, u narodnoj masi poznatiji kao Dan grada, Petrovaradinski šanac postaje slobodan kraljevski grad, dobija grb i zvaničan naziv Neoplanta, na latinskom, što je doslovno značilo "mlad vinograd". Za Grke je to "novi život", za Mađare "novi vidik", Nemci su mu dali ime "novi rasadnik", a Srbi su ga nazvali Novi Sad, što je kasnije i bečki dvor prihvatio. Grad je dobio velike povlastice i autonomne privilegije i bio je pod nadzorom vlasti u Beču. Samostalnost grada je bila plaćena austrijskom dvoru sa 80.000 forinti u srebru, koji su sakupljeni prilozima građana Petrovaradinskog šanca, uglavnom bogatih trgovaca i zanatlija.


Od tada je prošlo 272 godine i svašta je naša varoš preživela. Od uzdizanja, razvoja i procvata preko bombardovanja i užasnog krvavog pira do novog kreativnog, slobodarskog duha i sputanosti, mentalnog i urbanističkog urušavanja. Na sve ovo zvezde su verovatno ukazivale, pa smo odlučili astrološki da pogledamo šta Novi Sad očekuje u ovoj godini, novoj dekadi. Naš mili grad je Vodolija, a zanimljivo da je ovom znaku omiljena boja tirkiz. Znate li koja je (ne)zvanična boja grada i nalazi se na grbu Neoplante? Za Vodoliju se kaže da je ključna reč mašta, a da joj je najveći problem osećaj da je ograničena ili sputana. Prepoznajete li to kod Novog Sada? Astrolozi bi možda rekli da grad nema mentalnu stimulaciju s onima koji ga vode. Novi Sad je kroz istoriju bio progresivan, originalan, human i nezavisan što se, takođe navode kao crte vodolije. Hoće li opet biti takav? Laza Kostić je takođe bio Vodolija. Vidite li sličnost njegovog lucidnog duha s Novim Sadom?

Odgovore na neka od ovih pitanja i na koji način će raspored zvezda uticati na naš grad probali smo da saznamo od diplomiranog psihologa i profesionalnog astrologa Ane Rakić Đuričićwww.astrolook.com.

Kada govorimo o Novom Sadu kroz astrološku prizmu, onda mislimo pre svega na mundanu astrologiju koja je veoma važna grana astrologije. Mundana astologija nastoji da na osnovu nebeskih kretanja predvidi političku budućnost države, naroda i društva. Ako se osvrnemo unazad, još od vremena kada su kraljevi konsultovali svoje proroke pred neki važan događaj, jasno je da se polazi od pozicija određenih planeta i aspekate koji oni formiraju, a uzimajući u obzir znak određenog regiona ili grada. Na taj način se dobijaju precizne prognoze. Naravno, Mundana analiza polazi od izvesnih pozicija kao što su konjukcije teških planeta (prvenstveno Jupitera i Saturna, i Urana), zatim mesečevih mena i ulazaka Sunca koji obeležavaju obnavljanje Zodijaka, kao i polazeći od najređih fenomena, kao što su komete i pomračenja. Poznato je da Vojvodina nosi karakteristike Bika, dok je Novi Sad formiran u sazvežđu Vodolije. Osnovne karakteristike Bika, te "plodne ravnice" su tendencija ka bogatstvu naroda i nacija. Vodolija Novom Sadu donosi duh promena i skoro svaki vid iskoraka ka novom, slobodnom, napretku. Recimo, Narodno pozorište (SNP) je prvo uspostavljeno u Novom Sadu, tek kasnije u Beogradu, tu je i sedište Matice srpske – rekla je na početku razgovora Ana.Upravo, zbog te slobodarske osobine grada, ne čudi što je ovde nastao Exit, izrodio se iz ideje i podneblja grada, koji ima tako slobodarski duh i viziju naroda koji u sebi nosi kulturu "bez granica". Kad je reč o ekstremnoj zatvorenosti Novosađana da nekog sa strane prime u društvo ili škrtosti na pokazivanju pozitivnih emocija, naša sagovornica kaže da sa aspekta Mundane astrologije kad je reč o određenoj grupaciji ili narodu, njoj su kao psihologu i astrologu pojmljive osnovne karakteristike koje donosi Vodolija i to se između ostalog očitava u tendencijama da se istakne "pojedinac", kao velikan, potencira individualnost, ali ne treba smetnuti sa uma da je Novi Sad, pesnički rečeno, u krilima Vojvodine koja daje širinu i potencira blagostanje naroda.

Kada Saturn bude ušao u sazvežđe Vodolije, 22. marta 2020. godine, pokazaće se da je to bitan datum za Novi Sad. Razni "tereti" koji postoje za narod moraće da se rešavaju, javno će se otvoriti ozbiljna pitanja o uređenju sistema i insistiraće se na poboljšanju kvaliteta života. Takođe, bitan datum je i 30. mart jer tada će se zvanično krenuti sa ozbiljnim inicijativama o promenama…Treba biti optimista iz više razloga. Iz astrološke vizure od 17. decembra 2020. godine Novi Sad će sve više osvajati pažnju bližeg i šireg okruženja u najboljem smislu. Dobiće podršku i pomoć raznih evropskih i svetskih institucija. Osnažiće razmena kreativne i stvaralačke energije. Biće kulturnih dešavanja i grad će dobiti mnoge donacije. Od 20. decembra, kad u sazvežđe Vodolije uplovi i Jupiter – planeta preporoda, prosperiteta i blagostanja Novi Sad će se uzdići u svakom smislu ekonomskom, socijalnom i kulturološkom. To je period koji otvara puteve preporoda u svakom smislu. Idealan period koji bih preporučila iz Mundane astrološke vizure i uzimajući u obzir sve ključne aspekte za sprovođenje reformi, a koji će doneti vidljive političke promene je period od februara 2021. godine – objasnila je naša sagovornica.

Izbori, Evropska prestonica kulture, protesti građana, desničarski naleti, zagađen vazduh…Biće zanimljivo, a bar zvezde govore da ćemo se vratiti sebi odnosno Novom Sadu.


NAGOMILANI BES: Vodolijine vladajuće planete su Uran i Saturn, a očekuje nas konjukcija Jupitera i Saturna. Kako objašnjavaju ljudi iz ove sfere, već je i svakom astrologu amateru jasno da će Saturnov ulazak u Vodoliju i kvadrat koji će napraviti sa Uranom snažno uticati na globalna dešavanja. Po njima, ovako snažni aspekti na nebu umeju da donesu okolnosti koje su iznad i jače od pojedinačnih, ličnih natala. Ova, a i sledeća godina će svakako biti obeležena dominacijom opšteg nad ličnim kad je astrologija u pitanju. Astrološki rečeno, nagomilalo se žuči i besa tokom ovih Saturnovih i Plutonovih tranzita kroz Jarca, sve kipi da eksplodira i prelazak Saturna u znak Vodolije i kvadrat sa Uranom krajem marta će otvoriti potpuno nova vrata i na ličnom, i na mundanom revolucionarnom planu.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan