HOTELSKE KRAĐE: Odnosi se sve – od vešalica i peškira do tuša i ve-ce daske

HOTELSKE KRAĐE: Odnosi se sve – od vešalica i peškira do tuša i ve-ce daske

Otkrivamo vam neobične krađe hotelskih lopova širom sveta.

Sapuni, kompleti šampona, ukrasi – sve su to sitnice koje gosti hotela širom sveta neretko ponesu sa sobom kao "besplatni suvenir". Međutim, koliko daleko kleptomanija gostiju zapravo može ići, pogotovo u luksuznim hotelima pokušao je otkriti tim "Velnes Hevna" (Wellness Heaven), internet stranice koja recenzira i ocenjuje luksuzne smeštajne objekte, prenosi "Jutarnji list".

Kako bi otkrili šta sve gosti "prisvajaju", sproveli su anketu s 1.157 evropskih hotelijera koji spadaju u kategoriju četiri i pet zvezdica. Otkrili su kako osim šampona i ostalih sitnica, koje nisu bile uključene u ovo istraživanje, gosti kući najčešće odnose peškire i ogrtače. Njih pak u stopu slede vešalice, olovke i pribori za jelo.

Osim ovih poznatih stvari, jedan berlinski hotel požalio se kako im je jednom prilikom gost iz sobe odneo kompletan sistem tuša, dok je drugi ukrao ve-ce dasku. S druge pak strane, u nemačkom hotelu nestao je stereo sistem, a na terasi spa-centra u blizini Salzburga nestala je borova klupa.

– Jednom kad sam se spustio u predvorje, video sam kako nešto nedostaje. Ubrzo nakon toga saznao sam kako su trojica nepoznatih muškaraca u radnim uniformama odnela klavir, koji se naravno, više nikad nije pojavio – objasnio je jedan hotelijer iz Italije.

S druge strane, neki su lopovi i "simpatični", pa je tako jedan gost u hotelu u Engleskoj poskidao brojeve s vrata soba, a problem je primećen kada jedan gost nije mogao da pronađe svoju sobu.

Uporedivši hotele s pet zvezdica s onima koji imaju zvezdicu manje, podaci su posebno poražavajući. Tako su čak devet puta veće šanse da će hotel s pet zvezdica ostati bez televizije od onog s četiri, a češće se kradu i umetnička dela i dušeci, navodi list.  Čak je 49 hotela od januara 2018. godine prijavilo krađu dušeka, a neki od njih vredni su i više hiljada evra. Dušeke čak ne kradu uvek gosti, već se tokom noći, kad recepcija nije otvorena, u hotel ušunjaju lopovi i dušek završi u tuđem vlasništvu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan