Hrana na Najlonu: Šta ima u ponudi i kakve su cene

Hrana na Najlonu: Šta ima u ponudi i kakve su cene

Turu kroz najpoznatiju novosadsku pijacu započinjete doručkom? Ili više volite da u pauzi svratite na neki specijalitet? Koji god da je vaš izbor, ponuda hrane na Najlonu svake godine je sve bogatija.

Ukoliko se odlučite da dođete Temerinskim putem, čim uđete na Najlon pijacu imaćete priliku da uživate u pogledu na razne gastronomske đakonije. Broj jedan su, definitivno, mekike. Uvek je gužva, pa ćete morati da stanete u red, kako biste kupili ovo jednostavno, ali Novosađanima drago, jelo.

Najveća gužva stvara se ispred kafića “Victory“, gde u ponudi imaju mekike sa sirom (malu i veliku), posnu ili sa eurokremom. Cena se kreću od 80 do 130 dinara. Ovaj kafić ima veliku baštu gde se možete odmoriti uz kafu ili sok.


“Butik čvaraka“ nudi sveže čvarke po ceni od 700 dinara za kilogram. Na istom mestu peku se sveže kobasice koje koštaju 200 dinara komad, servirane u kifli sa premazima po želji. Takođe, ovde možete pazariti i domaću svinjsku mast, cena za kilogram je 120, za tri kilograma 350, dok ćete za pet kilograma morati da izdvojite 500 dinara.

 


Ipak, miris roštilja je taj koji dominira celom pijacom. Najviše lokala nudi upravo ovakvu vrstu hrane, a cene su uglavnom iste, pa tako za malu pljeskavicu traba da izdvojite 150, a za veliku 200 dinara. Pileće belo meso je 200 ili 250 dinara, batak i vešalica su po 200 dinara. Uz roštilj se nudi veliki izbor premaza i salata.


Ukoliko niste previše gladni možete da pojedete pogačicu sa čvarcima koja košta 40 dinara komad. To je cena za sveže, tek ispečene, dok smrznute koštaju 350 dinara za kilogram.

.

Ukoliko se na Najlonu zadržite duže nego što ste planirali i želite ovde da pojedete “nešto kašikom“ svratite u kultnu kafanu “Kod četiri lava“. Pored roštilja, oni u ponudi imaju i kuvana jela. Riblju čorbu za 200, pasulj za 250 i gulaš za 300 dinara.



Na kraju se možete zasladiti sa omiljenom letnjom poslasticom – sladoledom. Mali je 50, veliki 100, a sladoled u slatkom kornetu 150 dinara. Na istom mestu možete kupiti i limunadu i to po ceni od 150 dinara za dve litre.


VOĆE, ČOKOLADE, BOMBONE: Preporučujemo vam da svoju turu kroz Najlon pijacu završite na nekoj od tezgi gde se prodaje sveže voće i povrće, jer je izbor uvek dobar, a i cene su pristupačne. Pored voća, na Najlonu možete pronaći čokolade, bombone, razne vrste slatkiša i kafa, koje ne možete pronaći po marketima.

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan