Humani fudbaler donirao novac za šestomesečnu kiriju majci i ćerki koje su izbačene na ulicu zbog neplaćenih računa

Humani fudbaler donirao novac za šestomesečnu kiriju majci i ćerki koje su izbačene na ulicu zbog neplaćenih računa

Radica Cvetanović i njena ćerka Ivana Acevski su 31. maja u večernjim časovima izbačene na ulicu iz stana gde su živele kao podstanarke jer nisu bile u mogućnosti da isplate dve zaostale rate za komunalije.

Kako smo ranije objavili, one su tu noć provele na ulici, da bi im ubrzo u pomoć pritekla Združena akcija "Krov nad glavom" i te su privremeno smeštene u jedan od novosadskih hostela.

Zahvaljujući donacijama solidarnih građana, koji su se našli zajedno sa nama na adresi ispred zgrade gde su majka i ćerka provele noć, skupili smo dovoljno novca da ih sklonimo sa ulice na nekoliko dana – objavili su na svojoj Fejsbuk stranici aktivisti ove organizacije.

Kontaktirali su Centar za socijalni radi i policiju ali su nakon razgovora s njima zaključili da se trajno rešenje za ove dve žene ne nazire.

Ipak, danas je Robert Čoban na svom Fejsbuk profilu objavio lepe vesti koje majci i ćerki daju malo više vremena da "stanu na noge".


 Nakon što im je Združena akcija "Krov nad glavom Novi Sad" našla sobu u hostelu za par dana a mi smestili stvari i nameštaj u naš kompanijski magazin, ovu objavu je kod mene na FB video Rade Dugalić mladi fudbaler FC Kairat iz Kazahstana, rodom iz Niša. Javio mi se, spojio sam ga sa momcima iz Krov nad glavom i on je uplatio ženama smeštaj za narednih šest meseci. Društvene mreže, između ostalog, postoje i zbog ovakvih stvari – napisao je Čoban.

Nadamo se da Radica i Ivana uz pomoć Združene akcije "Krov nad glavom" što pre naći odgovarajući stan i da više neće imati sličnih problema.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan