"Humani ponedeljak" na Štrandu: Omogućimo trogodišnjem Matiji da progovori

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Omogućimo trogodišnjem Matiji da progovori

Porodici Starčević je za dečakove tretmane potrebno oko 600 evra mesečno.

Trogodišnji Matija Starčević iz Novog Sada boluje od mešovitog specifičnog poremećaja razvoja, a istovremeno i od poremećaja receptivnog i ekspresivnog govora. Tretmani, medicinska oprema i defektolozi obučeni za takve slučajeve nalaze se u samo jednoj klinici u Srbiji. Matiji su potrebni svakodnevni audiolingvistički tretmani КSAFA aparatom, a prvi rezultati posle dvomesečne terapije su ohrabrujući. Porodici Starčević je za dečakove tretmane potrebno oko 600 evra mesečno. Situaciju otežava i bolest Matijinog oca koji je posle teške operacije tumora ostao invalid.

Zbog toga JKP "Gradsko zelenilo", kao organizator akcije "Humani ponedeljak", apeluje na sve ljude dobre volje da u ponedeljak, 17. septembra, u što većem broju posete Štrand i donacijama pomognu da naš mali sugrađanin progovori.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ raspored sahrana novi sad elektrovojvodina sahrane vremenska prognoza Vreme u Novom Sadu jkp lisje gradsko groblje betanija horoskop Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad bez struje JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad jkp novosadska toplana restorani novi sad bez vode bebe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije isključenje vode servisne informacije novi sad novosadsko porodilište matičar novi sad Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja