"Humani ponedeljak" na Štrandu: Pomozimo Draganu da ode u Rusiju na lečenje

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Pomozimo Draganu da ode u Rusiju na lečenje

U ponedeljak, 26. juna, na kapijama kupališta biće prikupljana pomoć za lečenje Dragana Radića (32) iz Novog Sada, koji je pre četiri godine teško povređen upravo na gradskoj plaži.

Prilikom skoka u vodu, a pri niskom vodostaju reke, Dragan je doživeo prelom petog vratnog pršljena i ostao potpuno paralizovan. Uz mukotrpan rad, volju za izlečenjem i zahvaljujući adekvatnoj terapiji i stručnosti domaćih lekara, on u ovom trenutku može da pokreće ruke, a ono što najviše ohrabruje, sada oseća i celo telo (najviše promene toplo - hladno).

Posle pregleda na klinici "Neurovita" u Moskvi, ruski lekari su dali nadu da bi Dragan Radić posle terapije, koja bi bila sprovedena u toj bolnici, mogao posle četiri godine ponovo da prohoda. U nadi da će do toga ubrzo doći, mole se sugrađani da učesvuju u ovoj humanitarnoj akciji u što većem broju. 

Istovremeno, organizatori akcije, JKP "Gradsko zelenilo" apeluju na sve kupačime da se striktno pridržavaju saveta spasilaca, posebno u periodu niskog vodostaja reke, kada je Dunav samo naizgled bezbedan, dok se najveći broj povreda dešava baš tada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje servisne informacije bez vode novorođenčad jkp lisje radosne vesti JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad Daško i Mlađa Fruška gora epk 2021 isključenja struje opens 2019 elektrovojvodina sahrane novi sad bebe Isključenje struje raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište Spens bez struje almaško groblje havarija na vodovodu gradsko groblje sahrane Elektrodistribucija Novi Sad betanija groblje OK Vojvodina hrana