"Humani ponedeljak" na Štrandu: Pomozimo Draganu da ode u Rusiju na lečenje

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Pomozimo Draganu da ode u Rusiju na lečenje

U ponedeljak, 26. juna, na kapijama kupališta biće prikupljana pomoć za lečenje Dragana Radića (32) iz Novog Sada, koji je pre četiri godine teško povređen upravo na gradskoj plaži.

Prilikom skoka u vodu, a pri niskom vodostaju reke, Dragan je doživeo prelom petog vratnog pršljena i ostao potpuno paralizovan. Uz mukotrpan rad, volju za izlečenjem i zahvaljujući adekvatnoj terapiji i stručnosti domaćih lekara, on u ovom trenutku može da pokreće ruke, a ono što najviše ohrabruje, sada oseća i celo telo (najviše promene toplo - hladno).

Posle pregleda na klinici "Neurovita" u Moskvi, ruski lekari su dali nadu da bi Dragan Radić posle terapije, koja bi bila sprovedena u toj bolnici, mogao posle četiri godine ponovo da prohoda. U nadi da će do toga ubrzo doći, mole se sugrađani da učesvuju u ovoj humanitarnoj akciji u što većem broju. 

Istovremeno, organizatori akcije, JKP "Gradsko zelenilo" apeluju na sve kupačime da se striktno pridržavaju saveta spasilaca, posebno u periodu niskog vodostaja reke, kada je Dunav samo naizgled bezbedan, dok se najveći broj povreda dešava baš tada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan