"Humani ponedeljak" na Štrandu: Pomozimo Draganu da ode u Rusiju na lečenje

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Pomozimo Draganu da ode u Rusiju na lečenje

U ponedeljak, 26. juna, na kapijama kupališta biće prikupljana pomoć za lečenje Dragana Radića (32) iz Novog Sada, koji je pre četiri godine teško povređen upravo na gradskoj plaži.

Prilikom skoka u vodu, a pri niskom vodostaju reke, Dragan je doživeo prelom petog vratnog pršljena i ostao potpuno paralizovan. Uz mukotrpan rad, volju za izlečenjem i zahvaljujući adekvatnoj terapiji i stručnosti domaćih lekara, on u ovom trenutku može da pokreće ruke, a ono što najviše ohrabruje, sada oseća i celo telo (najviše promene toplo - hladno).

Posle pregleda na klinici "Neurovita" u Moskvi, ruski lekari su dali nadu da bi Dragan Radić posle terapije, koja bi bila sprovedena u toj bolnici, mogao posle četiri godine ponovo da prohoda. U nadi da će do toga ubrzo doći, mole se sugrađani da učesvuju u ovoj humanitarnoj akciji u što većem broju. 

Istovremeno, organizatori akcije, JKP "Gradsko zelenilo" apeluju na sve kupačime da se striktno pridržavaju saveta spasilaca, posebno u periodu niskog vodostaja reke, kada je Dunav samo naizgled bezbedan, dok se najveći broj povreda dešava baš tada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje sahrane novi sad elektrovojvodina Nebojša Stefanović isključenje vode bez struje novorođenčad bebe novosađani isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode vremenska prognoza štrajk poštara Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad novosadsko porodilište betanija zodijak horoskop Dom zdravlja Novi Sad Republički hidrometeorološki zavod dnevni horoskop raspored sahrana i ispraćaja Vreme u Novom Sadu jkp lisje raspored sahrana novi sad horoskopski znaci