"Humani ponedeljak" na Štrandu: Pomozimo Draženi Trifuni Duduković

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Pomozimo Draženi Trifuni Duduković

U ponedeljak, 30. maja, posetioci Štranda biće u prilici da pomognu lečenje Dražene – Trifune Duduković iz Kaća, devetogodišnje devojčice koja ima usporen psihomotorni razvoj, kao posledicu nedostatka kiseonika pri rođenju.

Dražena ima minimalnu cerebralnu disfunkiju, kao i lakšu mentalnu retardaciju, a prohodala je tek s 3,5 godine. I dalje ima problema sa održavanjem ravnoteže pri kretanju. Terapija koju su joj lekari prepisali sastoji se, između ostalog, u primanju korteksin injekcija koje se nabavljaju iz Rusije i staju 50 evra mesečno. Dodatni tretmani koštaju još 500 evra na mesečnom nivou.
 

JKP "Gradsko zelenilo" je 15. Juna prošle godine organizovalo akciju za malu Draženu i tom prilikom je prikupljeno preko 163.000 dinara. Međutim, u međuvremenu je porodicu Duduković zadesila tragedija, jer je pre manje od dva meseca, posle duge i teške bolesti, preminula Draženina majka Vesna. Devojčicin otac je ostao sam sa detetom kojem je neophodna stalna terapija, a njegova mesečna primanja trenutno iznose oko 18.000 dinara. U pitanje nisu došle samo Draženine terapije, već sama egzistencija porodice.

Zbog toga iz ovog gradskog preduzeća najlepše mole Novosađane da u ponedeljak, 30. maja, u što većem broju posete gradsku plažu i u kutije koje će biti postavljene uz kapije Štranda prilože pomoć i omoguće nastavak terapija Dražene – Trifune Duduković iz Kaća.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan