"Humani ponedeljak" na Štrandu: Ponavlja se akcija za Dimitrija Matića

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Ponavlja se akcija za Dimitrija Matića

Zbog lošeg vremena prošlog ponedeljka je za pomoć u lečenju Dimitrija Matića iz Novog Sada u okviru akcije "Humani ponedeljak" na Štrandu prikupljeno 65.400 dinara, što je nedovoljno za terapije koje su mu potrebne, saopštavaju iz JKP "Gradsko zelenilo"

Zbog toga je rukovodstvo ovog gradskog preduzeća odlučilo da se za malog Dimitrija organizuje prikupljanje novca i u ponedeljak, 25. jula.

Da podsetimo, Dimitrije Matić je sedmogodišnji dečak iz Novog Sada koji je na porođaju ostao bez kiseonika. Oboleo je od kvadripareze – spastičnog oblika dečije cerebralne paralize. Prošle godine dijagnostifikovane su mu i alergijska astma, kao i refluks. Dimitrije do danas nije progovorio, već se služi mimikom. Pohađa pripremno odeljenje škole "Milan Petrović", redovno pohađa terapije kod logopeda i ide na terapijsko jahanje.

Pre tri godine u Rusiji su mu operisane tetive, a operacija je ponovljena pre oko dva meseca, kako bi mu se povećala pokretljivost tela. Da bi rezultati najnovije operacije bili zadovoljavajući, potrebno je da Dimitrije prođe kroz odgovarajući period rehabilitacije. Dodatne terapije u trajanju od četiri nedelje staju 192. 000 dinara i za tu namenu biće upotrebljen novac koji bude prikupljen na Štrandu u okviru akcije "Humani ponedeljak".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan