"Humani ponedeljak" na Štrandu: Ponavlja se akcija za Jelenu Jankov

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Ponavlja se akcija za Jelenu Jankov

"Humani ponedeljak", koji je 6. juna na Štrandu bio posvećen prikupljanju pomoći za lečenje Jelene Jankov iz Novog Sada, biće ponovljen 13. juna.

Loše vreme uticalo je na slabiju posetu plaži tog dana, tako da je tom prilikom sakupljeno svega 18.910 dinara, kaže se u saopštenju JKP "Gradsko zelenilo".

Podsećamo da je Jelena dvanaestogodišnja učenica Osnovne škole za decu ometenu u razvoju "Milan Petrović" i da je obolela od neuropatije. Oba roditelja su osobe sa invaliditetom, a porodica živi od socijalne pomoći. Socijalna pomoć ne može da pokrije visoke troškove terapija koje su joj preporučene. Jeleni je, prema nalazima lekara iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Kanjiži, gde je bila na terapijama, potrebna i stalna tuđa nega i pomoć.

Predlog da se organizuje humanitarna akcija za Jelenu Jankov potekao je od Udruženja građana "Sreća" iz Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad dnevni horoskop raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci novorođenčad betanija horoskop vremenska prognoza jkp lisje štrajk poštara Dom zdravlja Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad zodijak isključenje vode novosađani pošte srbije Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište skupština grada novog sada Republički hidrometeorološki zavod bez struje isključenja struje elektrovojvodina Isključenje struje bebe bez vode raspored sahrana i ispraćaja