"Humani ponedeljak" na Štrandu: Ponavlja se akcija za Jelenu Jankov

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Ponavlja se akcija za Jelenu Jankov

"Humani ponedeljak", koji je 6. juna na Štrandu bio posvećen prikupljanju pomoći za lečenje Jelene Jankov iz Novog Sada, biće ponovljen 13. juna.

Loše vreme uticalo je na slabiju posetu plaži tog dana, tako da je tom prilikom sakupljeno svega 18.910 dinara, kaže se u saopštenju JKP "Gradsko zelenilo".

Podsećamo da je Jelena dvanaestogodišnja učenica Osnovne škole za decu ometenu u razvoju "Milan Petrović" i da je obolela od neuropatije. Oba roditelja su osobe sa invaliditetom, a porodica živi od socijalne pomoći. Socijalna pomoć ne može da pokrije visoke troškove terapija koje su joj preporučene. Jeleni je, prema nalazima lekara iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Kanjiži, gde je bila na terapijama, potrebna i stalna tuđa nega i pomoć.

Predlog da se organizuje humanitarna akcija za Jelenu Jankov potekao je od Udruženja građana "Sreća" iz Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad novorođenčad sahrane sahrane novi sad hrana servisne informacije gradsko groblje almaško groblje raspored sahrana novi sad jkp lisje Spens havarija na vodovodu elektrovojvodina Isključenje struje bebe isključenja struje radosne vesti lisje Elektrodistribucija Novi Sad opens 2019 betanija bez struje novosadsko porodilište OK Vojvodina Daško i Mlađa Fruška gora groblje epk 2021 JKP Vodovod i kanalizacija bez vode