"Humani ponedeljak" na Štrandu: Za Teodorino lečenje prikupljeno 7.000 evra

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Za Teodorino lečenje prikupljeno 7.000 evra

Humanitarna akcija na najlepšoj gradskoj plaži protekla vrlo uspešno. Radnici "Zelenila" odrekli se jedne dnevnice – 600.000 dinara.

Naši sugrađani, zajedno s radnicima JKP "Gradsko zelenilo" i školskim drugovima Teodore Milić, učenice Srednje tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn", još jednom su dokazali da imaju ogromno plemenito srce.

U akciji "Humani ponedeljak", koju je prvi put u ovoj sezoni na Štrandu organizovalo "Zelenilo", prikupljeno je 260.540 dinara.

Ulaz na Štrand nije se naplaćivao, a umesto ulaznica posetioci su ostavljali novac u kutije postavljene pored kapija. Odaziv Novosađana bio je ogroman, a tome je, kako navode u "Zelenilu", sigurno doprinelo i angažovanje Teodorinih vršnjaka i profesora škole "Mileva Marić Ajnštajn", koji su pripremili bogat zabavno-muzički program.

- Radnici našeg preduzeća su se nedavno odrekli jedne dnevnice, što na nivou preduzeća iznosi oko 600.000 dinara - navode u "Zelenilu".

- Za Teodorino lečenje leukemije matičnim ćelijama u Nemačkoj, do početka ove akcije, bilo je prikupljeno 43.000 od potrebnih 138.000 evra. Potom su usledile dve akcije u kojima je sakupljeno više od 7.000 evra.

"Gradsko zelenilo" neće stati na ovome, kad je u pitanju pomoć teško oboleloj učenici ove srednje škole.

- Već početkom juna, na Štrandu će u saradnji sa brojnim novosadskim frizerima biti organizovana još jedna humanitarna akcija, o čijim detaljima ćemo ubrzo upoznati Novosađane - kažu u "Zelenilu".

- Koristimo priliku da se zahvalimo svim ljudima dobre volje, koji su se odazvali našem pozivu za pomoć Teodori Milić, đacima i profesorima škole "Mileva Marić Ajnštajn", predstavnicima medija i radnicima našeg preduzeća, koji su na delu pokazali da je novosadski biti human.

Više o ovoj temi pročitajte na sajtu "Novosti"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad sahrane novi sad isključenja struje isključenje vode novosađani bebe betanija horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja novosadska policija jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod Isključenje struje crna hronika dnevni horoskop novorođenčad NURDOR Vreme u Novom Sadu horoskop mup novi sad JKP Vodovod i kanalizacija bez struje novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo sremski karlovci bez vode RHMZ