"HUMANI PONEDELJAK": Pomozimo Borku Niniću da dobije Tobi aparat

"HUMANI PONEDELJAK": Pomozimo Borku Niniću da dobije Tobi aparat

Akcija JKP "Gradsko zelenilo" nastavlja se 7. avgusta.

Borko Ninić je naš sugrađanin koji ima 33 godine i korisnik je Dnevnog boravka za osobe sa telesnim invaliditetom koji se nalazi u sklopu ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika u Novom Sadu.

On boluje od cerebralne paralize, ne govori i ne može da napravi nijedan funkcionalan pokret gornjim i donjim ekstremitetima. Do sada se sporazumevao isključivo facijalnom ekspresijom i izvesnim pokretima glavom za "da" i "ne".

Kako Borko ima očuvane intelektualne sposobnosti, ovakav vid komunikacije ga je veoma ograničavao u funkcionisanju i sticanju novih saznanja. Borko Ninić je danas korisnik asistivne tehnologije Tobi uređaja pomoću kojeg piše pogledom i na takav način komunicira sa okruženjem. Ovaj uređaj koristi isključivo u boravku koji pohađa, jer je to aparat u vlasništvu škole. Od neprocenjivog značaja bilo bi mu korišćenje Tobi uređaja svakodnevno i kod kuće, što bi mu omogućilo komunikaciju sa širom društvenom sredinom i samim tim poboljšalo kvalitet života.

JKP "Gradsko zelenilo" poziva sve ljude dobre volje da – u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima – u ponedeljak, 7. avgusta, umesto kupovine ulaznice za Štrand, u okviru akcije "Humani ponedeljak" doniraju novac  u kutije koje će biti postavljene na svim ulazima na novosadsku gradsku plažu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana bez struje raspored sahrana i ispraćaja novosadski sajam bez vode novorođenčad servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje bebe novosadska policija klisa novosadsko porodilište JGSP "Novi Sad" matičar novi sad KCV raspored sahrana novi sad jkp lisje isključenje vode isključenja struje betanija promenada Spens elektrovojvodina šoping centar promenada sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani