"HUMANI PONEDELJAK": Pomozimo Borku Niniću da dobije Tobi aparat

"HUMANI PONEDELJAK": Pomozimo Borku Niniću da dobije Tobi aparat

Akcija JKP "Gradsko zelenilo" nastavlja se 7. avgusta.

Borko Ninić je naš sugrađanin koji ima 33 godine i korisnik je Dnevnog boravka za osobe sa telesnim invaliditetom koji se nalazi u sklopu ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika u Novom Sadu.

On boluje od cerebralne paralize, ne govori i ne može da napravi nijedan funkcionalan pokret gornjim i donjim ekstremitetima. Do sada se sporazumevao isključivo facijalnom ekspresijom i izvesnim pokretima glavom za "da" i "ne".

Kako Borko ima očuvane intelektualne sposobnosti, ovakav vid komunikacije ga je veoma ograničavao u funkcionisanju i sticanju novih saznanja. Borko Ninić je danas korisnik asistivne tehnologije Tobi uređaja pomoću kojeg piše pogledom i na takav način komunicira sa okruženjem. Ovaj uređaj koristi isključivo u boravku koji pohađa, jer je to aparat u vlasništvu škole. Od neprocenjivog značaja bilo bi mu korišćenje Tobi uređaja svakodnevno i kod kuće, što bi mu omogućilo komunikaciju sa širom društvenom sredinom i samim tim poboljšalo kvalitet života.

JKP "Gradsko zelenilo" poziva sve ljude dobre volje da – u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima – u ponedeljak, 7. avgusta, umesto kupovine ulaznice za Štrand, u okviru akcije "Humani ponedeljak" doniraju novac  u kutije koje će biti postavljene na svim ulazima na novosadsku gradsku plažu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan