"Humani ponedeljak": Pomozimo Srni Sedmak, devojčici rođenoj bez jednjaka

"Humani ponedeljak": Pomozimo Srni Sedmak, devojčici rođenoj bez jednjaka

Na inicijativu Mesne zajednice Sremska Kamenica, u ponedeljak, 1. avgusta, u okviru akcije "Humani ponedeljak", na Štrandu će biti prikupljana pomoć za lečenje trogodišnje Srne Sedmak, jedinog deteta u Srbiji rođenog bez jednjaka.

Veći deo života Srna Sedmak provela je u bolnici, a od rođenja je preživela čak 35 zahvata. Najbolje rezultate dalo je lečenje u nemačkom Manhajmu, gde joj je u tamošnjoj Univerzitetskoj klinici komplikovanom hirurškom intervencijom, koja je stajala 150.000 evra, ugrađen srednji deo jednjaka.

Za dalje lečenje male Srne, koje podrazumeva uklanjanje metalnog stenta i još nekoliko hirurških zahvata, potrebno je obezbediti dodatnih 30.000 evra. Zbog toga, JKP "Gradsko zelenilo" i ovog puta apeluje na sve ljude dobre volje da u ponedeljak, 1. avgusta, u što većem broju posete Štrand i u kutije, koje će biti postavljene uz sve ulaze, doniraju novac za Srnino lečenje.

Kao i svakog ponedeljka, ulaz na plažu neće se naplaćivati. One koji budu sprečeni da dođu podsetićemo da je u funkciji broj 6133 za pomoć putem SMS poruka, u okviru koje je dovoljno napisati bilo koji znak. Donacije mogu da se uplate i putem žiro računa broj 170-10253952000-06.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan