"HUMANI PONEDELJAK": Pomozimo Teodori da zaustavi Batenovu bolest

"HUMANI PONEDELJAK": Pomozimo Teodori da zaustavi Batenovu bolest

Teodora Škrivanj je devetogodišnja devojčica iz Novog Sada koja od treće godine boluje od veoma retke Batenove bolesti. Trenutno u Srbiji pored naše sugrađanke postoji još samo jedno dete kojem je dijagnostifikovana ova bolest.

Teodora Škrivanj bila je podvrgnuta tretmanu matičnim ćelijama u Kini koji nije dao očekivane rezultate, a od prošle godine je stopostotni invalid – ne može da hoda, govori, niti da vidi. Oboleli od Batenove bolesti žive u proseku od 8 do 12 godina.

Ono što uliva nadu da će Teodorina bolest uspeti da se zaustavi je pronalazak leka u Sjedinjenim Američkim Državama koji je nedavno odobren za korišćenje. U Evropi je u toku poslednja faza procedure njegovog registrovanja i odobravanja. 

Teodora bi 12. jula trebalo da otputuje u Nemačku na dalje lečenje i tamo da dočeka skorašnji početak primene tog leka koji se kroz kateter ubrizgava direktno u mozak. 

JKP "Gradsko zeleenilo" pozvalo je posetioce Štranda da u ponedeljak, 3.jula, još jednom pokažu humanost na delu i dobrovoljnim prilozima koji zamenjuju ulaznicu za plažu pomognu pokrivanje dela troškova puta i boravka Teodore i njene majke u Nemačkoj.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije izmena režima saobraćaja Isključenje struje vremenska prognoza novi sad jkp novosadska toplana Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad 27. novosadski maraton isključenje vode novosadsko porodilište novosađani betanija novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje raspored sahrana novi sad protest taksista Aleksandar Vučić bez struje RHMZ bebe sahrane novi sad KCV matičar novi sad novosadska policija jkp lisje bez vode elektrovojvodina