"HUMANI PONEDELJAK": Pomozimo Teodori da zaustavi Batenovu bolest

"HUMANI PONEDELJAK": Pomozimo Teodori da zaustavi Batenovu bolest

Teodora Škrivanj je devetogodišnja devojčica iz Novog Sada koja od treće godine boluje od veoma retke Batenove bolesti. Trenutno u Srbiji pored naše sugrađanke postoji još samo jedno dete kojem je dijagnostifikovana ova bolest.

Teodora Škrivanj bila je podvrgnuta tretmanu matičnim ćelijama u Kini koji nije dao očekivane rezultate, a od prošle godine je stopostotni invalid – ne može da hoda, govori, niti da vidi. Oboleli od Batenove bolesti žive u proseku od 8 do 12 godina.

Ono što uliva nadu da će Teodorina bolest uspeti da se zaustavi je pronalazak leka u Sjedinjenim Američkim Državama koji je nedavno odobren za korišćenje. U Evropi je u toku poslednja faza procedure njegovog registrovanja i odobravanja. 

Teodora bi 12. jula trebalo da otputuje u Nemačku na dalje lečenje i tamo da dočeka skorašnji početak primene tog leka koji se kroz kateter ubrizgava direktno u mozak. 

JKP "Gradsko zeleenilo" pozvalo je posetioce Štranda da u ponedeljak, 3.jula, još jednom pokažu humanost na delu i dobrovoljnim prilozima koji zamenjuju ulaznicu za plažu pomognu pokrivanje dela troškova puta i boravka Teodore i njene majke u Nemačkoj.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan