Humani ponedeljak: Sakupljeno 325.700 dinara za Aleksu

Humani ponedeljak: Sakupljeno 325.700 dinara za Aleksu

Ponovljena akcija sakupljanja sredstava za dodatne terapije sedmogodišnjeg Alekse Mikića iz Novog Sada, u potpunosti je uspela.

Kako su naveli u Gradskom zelenilu, tokom dva "Humana ponedeljka" Novosađani su u kutije koje su bile postavljene na ulazima Štranda priložili 325.700 dinara, što će ovom mališanu, čija se porodica nalazi u veoma teškoj materijalnoj situaciji, obezbediti dodatne terapije u trajanju od nekoliko meseci.

Pomoć Aleksi Mikiću uplatiće i kompanija "Greentech", koja sa "Gradskim zelenilom" ima potpisan Ugovor o prikupljanju, razvrstavanju, odnošenju i otkupu otpada sa plaže namenjenog reciklaži. Oni će izdvojiti 12.045 dinara, a to je novac od  133 kilograma limenki i 200 kilograma PET ambalaže, sakupljenih  u "Egzitovom“ kampu koji je od 7. do 14. jula bio postavljen na Štrandu.

Podsetimo da Aleksa Mikić boluje od težeg oblika autizma, a od treće godine sa njim se verbalna komunikacija izuzetno teško ostvaruje. On trenutno pohađa pripremnu predškolsku grupu dece sa autizmom ŠOSO "Milan Petrović".

Aleksina majka je samohrana, a porodica čiji je jedini izvor prihoda bakina skromna penzija, živi u stanu od 30 kvadrata.  Simboličan ček Aleksinoj majci Maji Mikić biće uručen u nedelju, 26. jula.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad jkp lisje bez vode novosađani bez grejanja isključenje vode novorođenčad novosadsko porodilište Isključenje struje betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop isključenja struje servisne informacije novi sad isključenje grejanja elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza novi sad JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop jkp novosadska toplana gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Hitna pomoć raspored sahrana novi sad Dom zdravlja bebe vremenska prognoza horoskopski znaci bez struje Republički hidrometeorološki zavod