Humani ponedeljak: Sakupljeno 325.700 dinara za Aleksu

Humani ponedeljak: Sakupljeno 325.700 dinara za Aleksu

Ponovljena akcija sakupljanja sredstava za dodatne terapije sedmogodišnjeg Alekse Mikića iz Novog Sada, u potpunosti je uspela.

Kako su naveli u Gradskom zelenilu, tokom dva "Humana ponedeljka" Novosađani su u kutije koje su bile postavljene na ulazima Štranda priložili 325.700 dinara, što će ovom mališanu, čija se porodica nalazi u veoma teškoj materijalnoj situaciji, obezbediti dodatne terapije u trajanju od nekoliko meseci.

Pomoć Aleksi Mikiću uplatiće i kompanija "Greentech", koja sa "Gradskim zelenilom" ima potpisan Ugovor o prikupljanju, razvrstavanju, odnošenju i otkupu otpada sa plaže namenjenog reciklaži. Oni će izdvojiti 12.045 dinara, a to je novac od  133 kilograma limenki i 200 kilograma PET ambalaže, sakupljenih  u "Egzitovom“ kampu koji je od 7. do 14. jula bio postavljen na Štrandu.

Podsetimo da Aleksa Mikić boluje od težeg oblika autizma, a od treće godine sa njim se verbalna komunikacija izuzetno teško ostvaruje. On trenutno pohađa pripremnu predškolsku grupu dece sa autizmom ŠOSO "Milan Petrović".

Aleksina majka je samohrana, a porodica čiji je jedini izvor prihoda bakina skromna penzija, živi u stanu od 30 kvadrata.  Simboličan ček Aleksinoj majci Maji Mikić biće uručen u nedelju, 26. jula.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop betanija JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad horoskopski znaci dnevni horoskop borislav novaković bez vode Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad zagađenje novosadsko porodilište Isključenje struje astrologija isključenja isključenje vode raspored sahrana novi sad magla skupština grada novog sada isključenja struje RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad elektrovojvodina jkp lisje bebe zagađenje vazduha sremska kamenica