Humani ponedeljak: Sakupljeno 325.700 dinara za Aleksu

Humani ponedeljak: Sakupljeno 325.700 dinara za Aleksu

Ponovljena akcija sakupljanja sredstava za dodatne terapije sedmogodišnjeg Alekse Mikića iz Novog Sada, u potpunosti je uspela.

Kako su naveli u Gradskom zelenilu, tokom dva "Humana ponedeljka" Novosađani su u kutije koje su bile postavljene na ulazima Štranda priložili 325.700 dinara, što će ovom mališanu, čija se porodica nalazi u veoma teškoj materijalnoj situaciji, obezbediti dodatne terapije u trajanju od nekoliko meseci.

Pomoć Aleksi Mikiću uplatiće i kompanija "Greentech", koja sa "Gradskim zelenilom" ima potpisan Ugovor o prikupljanju, razvrstavanju, odnošenju i otkupu otpada sa plaže namenjenog reciklaži. Oni će izdvojiti 12.045 dinara, a to je novac od  133 kilograma limenki i 200 kilograma PET ambalaže, sakupljenih  u "Egzitovom“ kampu koji je od 7. do 14. jula bio postavljen na Štrandu.

Podsetimo da Aleksa Mikić boluje od težeg oblika autizma, a od treće godine sa njim se verbalna komunikacija izuzetno teško ostvaruje. On trenutno pohađa pripremnu predškolsku grupu dece sa autizmom ŠOSO "Milan Petrović".

Aleksina majka je samohrana, a porodica čiji je jedini izvor prihoda bakina skromna penzija, živi u stanu od 30 kvadrata.  Simboličan ček Aleksinoj majci Maji Mikić biće uručen u nedelju, 26. jula.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan